Industriarbetarnas tidning

Än är jag kvar, säger Lökken

27 maj, 1999

Skrivet av MARGARETHA HOLMQVIST

Boken ”Perssons sidor” av Christer Isaksson förvånar många – inte minst Industrifackets ordförande Arne Lökken. I boken skriver Isaksson att Lökken avgick som förbundsordförande förra året efter att först ha krävt delat ledarskap inom socialdemokratin.Därmed skulle han ha lämnat ”ett bra testamente” till den nya ledningen av förbundet.

– Jag ska visserligen gå i pension – men det är nu om en månad, säger Arne Lökken och undrar lite stillsamt hur mycket Isakssons bok i övrigt håller sig till sanningen.

Arne Lökken kan inte påminna sig att han någonsin har pratat med Christer Isaksson, vars bok om statsminister Göran Persson har fått stark kritik för att mest bygga på anonyma källor och innehålla flera sakfel.

För egen del är Lökken besviken över att hans förslag om delat ledarskap fortfarande inte har diskuterats i sak.

– Det är en idé som jag burit på länge och som jag tyckte var värd att ta upp efter socialdemokraternas dåliga val i höstas, säger Arne Lökken.

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.