Industriarbetarnas tidning

Kvinnliga metallare sextrakasseras ofta

20 maj, 1999

Kvinnorna i Metall utsätts betydligt oftare än andra kvinnor för mobbning och sexuella trakasserier på sina arbetsplatser. Det visar en undersökning som Metall har tagit fram.

Undersökningen bygger på arbetarskyddsstyrelsens och SCB:s stora arbetsmiljöundersökning. Den genomfördes under slutet av 1997. Cirka 15 000 personer fick frågor om arbetsmiljön och Metall har sedan låtit SCB jämföra metallmedlemmarna med hela arbetsmarknaden.

I många avseenden är skillnaderna små, men alltså inte när det gäller mobbning och sexuella trakasserier. Frågorna gällde bland annat vad man utsatts för de senaste tolv månaderna i den psykosociala arbetsmiljön:

* 13,9 procent av Metallkvinnorna svarade att de någon gång blivit mobbade, jämfört med 7,8 procent av alla kvinnor i arbetslivet.

* 6,6 procent av har utsatts för sexuella trakasserier från chefer och arbetskamrater, att jämföra med 1,7 procent av kvinnorna på hela arbetsmarknaden.

– Jag är överraskad över att det är så många fler av våra kvinnliga medlemmar som drabbas, säger Ulla Lindqvist, förbundssekreterare på Metall. Hon pekar dock på några tänkbara förklaringar.

– Det vanliga för kvinnor i Metall är att man arbetar på mansdominerade arbetsplatser; bara var femte metallare är kvinna. Det ökar risken för att behandlas annorlunda.

– Den minskade bemanningen på arbetsplatserna har dessutom skapat extra spänningar, arbetsklimatet har blivit hårdare.

Metall ser allvarligt på undersökningens resultat. Ulla Lindqvist understryker särskilt hur viktigt det är att de manliga metallarna tänker över vilken attityd de visar mot sina kvinnliga arbetskamrater:

– Killarna kan ju tänka på hur de vill att deras egna fruar, flickvänner eller döttrar skall behandlas.

Det är viktigt med öppen debatt. Och att klubbarna ser till att det finns jämställdhetsplaner med klara, entydiga regler för hur sådan här frågor skall hanteras. Det kräver förstås att arbetsgivarna är medvetna om problemet – och om sitt ansvar.

– Tänk på hur svårt det är att ta upp sådan här frågor, särskilt om man är ensam tjej. Det måste vara helt klart vart den drabbade skall vända sig. Det måste också finns en tidsplan, det får inte ta mer än en månad att lösa sådana här problem. Och lösningen måste innebära ett ställningstagande för den som är utsatt – exempelvis att den som mobbat omplaceras.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.