Industriarbetarnas tidning

Kraven ökar på certifiering

30 augusti, 1999

Det blir allt vanligare vid upphandling att stora företag kräver av sina underleverantörer att verksamheten uppfyller bestämda kvalitetskrav. Ett sådant krav är att företagen ska leva upp till en internationell standardnivå kallad ISO 9000. Intyg på detta – certifiering – utfärdas av särskilda företag.

På motsvarande sätt kan företag miljömärkas. Den standarden kallas ISO 14000 och utgör alltså ett bevis på att ett företag handlägger miljöfrågorna på rätt sätt.

Gemensamt för båda dessa standarder är att de kräver bra ordning på verksamheten, bland annat genom ordentlig dokumentation. Därför brukar införandet av ISO-standard välkomnas i det fackliga arbetet.

Alla företag, myndigheter och organisationer ska uppfylla kraven i Arbetarskyddsstyrelsens föreskift ”Internkontroll av arbetsmiljö”. Men i praktiken görs detta sällan, särskilt i mindre företag. Ett exempel: när LO-distriktet i Göteborg gjorde en stor undersökning 1997 svarade 47 % att internkontroll saknades på deras arbetsplats, enligt 26 % fanns den bara i teorin där de jobbade.

Arbetsmiljöcertifiering innebär ett bevis på att internkontrollen fungerar. Den utförs av särskilda företag som får tillstånd – ackrediteras – att utföra detta. De kommer sedan att två gånger per år kontrollera att kraven uppfylls.

– Förhoppningsvis kommer certifieringen att bidra till att man uppfyller kraven i internkontrollen i större utsträckning än i dag, säger Sven Bergström, utredare på LO som varit med i projektgruppen bakom denna nya ordning.

Ännu har inte den första arbetsmiljöcertifieringen genomförts:

– Men vi vet att det finns intresse, särskilt hos mindre verkstadsföretag, ofta underleverantörer, med cirka 50 anställda, säger Gunilla Wineroth på SFK Certifiering AB i Jönköping, ett av tiotalet företag i Sverige som certifierar enligt ISO 9000 och ISO 14000.

– Man måste först uppfylla någon av dessa standarder. Då är man också en bra bit på väg: arbetsmiljöcertifiering förutsätter en fungerande avvikelserapportering, vilket innebär att man inte kan slänga undan problemen i byrålådan. Det går heller inte att hantera arbetsmiljön vid sidan av verksamheten utan den måste få sin naturliga plats i den ordinarie hanteringen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?