Industriarbetarnas tidning

’Iggesund bryter mot turordningen’

3 september, 1999

Iggesunds Bruk bryter mot turordningsreglerna, hävdar Pappers avdelning på bruket. Företaget vill säga upp sju anställda på grund av arbetsbrist som uppstått i samband med outsourcing av lokalvården. De sju som sägs upp har mellan 13 och 28 anställningsår. En del är dessutom långtidssjukskrivna.
Facket och företaget har förhandlat lokalt men inte lyckats hitta en lösning. De centrala förhandlingarna upphörde i tisdags utan att parterna enats. Företaget står fast vid uppsägningarna medan facket vill tillämpa sist in-först ut.

– Företaget har betett sig som om det handlar om bingolotto, säger Pappers ordförande i Iggesund, Matts Jutterström. De har vevat runt och sedan godtyckligt plockat de anställda som de vill bli av med.

Bland de uppsagda finns gamla trotjänare som har några år kvar till guldklockan. Facket anser att fyra till fem av uppsägningarna handlar om brott mot turordningen.

De som företaget vill säga upp saknar kompetens för att ta över andra arbetsuppgifter på bruket, enligt företaget. Fel, säger facket.

– Arbetsgivaren har lagt ribban på världsrekordnivå, säger Jutterström. De kräver gymnasieingenjörsexamen och högskolestudier för att någon ska få flytta till en annan avdelning.

– Det är nytt för oss. I vanliga fall finns det en naturlig successionsordning här på bruket där man kan lära upp sig och gå vidare till nya arbetsuppgifter.

Brukets personalchef Lena Lärneklint säger att företaget försökt att följa lagen. Man har tittat på befattningarna och vilken kompetens som krävs.

– Förr i tiden kunde man komma in på jobben med lägre utbildning. Men tekniken är mer avancerad i dag och de anställda har större ansvar. Det har de fått genom kompetensutveckling som vi och facket samarbetat runt.

– Samtidigt har vi färre arbetsledare i dag. De har inte möjlighet att hjälpa och lära upp på samma sätt som tidigare.

Oenigheten mellan facket och företaget handlar framför allt om jobben vid kartongmaskinerna. Facket menar att det går att lära upp anställda som arbetat på andra avdelningar, medan företaget hävdar att det krävs teknisk gymnasieutbildning för de jobben, minst.

Fullföljer företaget uppsägningarna överväger Pappers att stämma företaget inför Arbetsdomstolen. Saken avgörs ytterst av Pappers förbundsstyrelse som träffas igen i mitten av september.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?