Industriarbetarnas tidning

Uppsagd efter omöjligt val

27 september, 1999

Gå med på att undanta fyra anställda från turordningen. I annat fall flyttar vi hela verksamheten till England. Det beskedet fick facket av Polaris Optic i Boden. Facket gav vika. Nu kritiserar de uppsagda företaget och Industrifacket för trolöshet och svek.
I början av september ställdes Essy Nilsson inför ett omöjligt val. Personalen på Polaris Optic skulle skäras ned eftersom en del av verksamheten flyttade till dotterbolaget i England. Företaget ville säga upp åtta personer, fyra av dem utanför lagens turordningsregler.

Essy var en av de fyra. Efter 18 år på företaget fick hon välja mellan att skriva på ett avtal som innebar att hon blev uppsagd och fick lämna företaget omgående. Uppsägningstiden på 6 månader fick hon betalt plus en pensionsförsäkring på 50 000 kronor. Samma gällde två arbetskamrater som också hade över tio års anställningstid i företaget. Det fjärde undantaget var en man som själv ville sluta eftersom han skulle börja plugga.

Essys andra alternativ var att inte skriva på avtalet, men då skulle företaget flytta hela verksamheten till England. Samtliga skulle alltså bli arbetslösa, utan någon kompensation.

– Min första tanke var att jag inte skulle gå med på det, säger Essy Nilsson. Jag tvekade länge, tyckte att det var fel att skriva på. Men jag ville ju inte att alla mina arbetskamrater skulle bli arbetslösa. De andra två skrev på ganska fort. Till slut gjorde även jag det.

– Nu efteråt tycker jag att det var fel av facket att överlåta det här valet åt oss. De borde inte ställt oss i den svåra sitsen.

Industrifackets ombudsman Thomas Lundmark säger att han först trodde att flytten var ett tomt hot från företaget. Men under förhandlingarnas gång blev han helt övertygad om att de tänkte flytta verksamheten om de inte fick som de ville.

– Jag har full förståelse för Essy Nilsson. Det var ett fruktansvärt ansvar. Men vi ville inte köra över medlemmarna. Vi ville låta dem välja själva.

Thomas Lundmark säger dock att han gav kvinnorna rådet att acceptera uppgörelsen. Alternativet var ju att förlora jobbet ändå.

– Det hade inte varit lätt för kvinnorna att gå kvar på företaget när alla var uppsagda. De hade mötts av svarta blickar. De satt i en rävsax.

Han tycker att företaget agerat oetiskt. Det fanns ingen vilja att kompromissa eller att hitta andra vägar.

Företaget hävdade att Essy och hennes arbetskamrater saknade kompetens. Men enligt kvinnorna fanns det andra orsaker till att företaget ville bli av med dem.

Essy berättar om en kvinna som blev mobbad på företaget. Hon och hennes två kamrater tog upp saken med chefen och krävde att han skulle hjälpa kvinnan. ”Jag sa vad jag tyckte och jag var kanske lite uppkäftig”, säger Essy.

Staffan Preutz, ägare till Polaris Optic säger att mobbningshistorien absolut inte hade med uppsägningarna att göra.

– Det är helt taget ur luften.

Skälet till att han sa upp kvinnorna var att de saknade kompetens i form av mångkunnighet. De har fått chansen, precis som alla andra, att lära sig andra arbetsuppgifter och kompetensutvecklas på andra sätt, men de har inte klarat av att omsätta kunskaperna i praktik.

– Det här är ett litet familjeföretag som utsätts för oerhört hård konkurrens från stora multinationella bolag. Vi måste ha anställda som är duktiga hantverkare med bred kompetens. Alla måste klara alla arbetsuppgifter på företaget.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.