Industriarbetarnas tidning

Fors bruk vill slippa ge fasta jobb åt vikarier

26 oktober, 1999

Fors pappersbruk vill förhandla bort den nya rätten för vikarier att få fasta jobb. Bruket ska minska antalet anställda inom de närmaste åren, därför vill man inte skapa nya fasta tjänster. – Det är förstås bättre med fasta jobb än vikariat. Men i det här läget kan fasta jobb leda till större osäkerhet för vikarierna, säger Jan Westman, Pappers avdelningsordförande i Fors. Han varnar för plågsamma och komplicerade uppsägningsförhandlingar.

Efter årsskiftet gäller en ny lagregel. Den innebär att en arbetstagare som varit anställd hos arbetsgivaren som vikarie i sammanlagt mer än tre år under de senaste fem åren, har rätt till fast jobb. Den nya regeln har lett till diskussioner och förhandlingar ute på företagen. Fackliga företrädare sitter i en rävsax. De måste se till att lagen efterlevs, medan de vet att arbetsgivarna i många fall hellre gör sig av med vikarierna till årsskiftet än ger dem fasta jobb. Samtidigt planerar många bruk för nedskärningar, vilket komplicerar vikariernas situation. Ett exempel är pappersbruket i Fors.

I Fors finns ett tiotal vikarier som kvalificerar till fasta jobb enligt den nya regeln i lagen om anställningsskydd.

– Det är mycket duktiga vikarier, säger personalchef Enar Lönn. Men vi kan inte ge dem fasta anställningar. Vi ska minska personalen under de närmaste åren. Tvingas vi att anställa vikarierna blir resultatet ännu fler uppsägningsförhandlingar på grund av arbetsbrist i framtiden.

Bruket menar att vikarierna behövs även efter årsskiftet eftersom nedskärningarna sker stegvis. Facket i sin tur vill förhindra problem runt att vikarier med lång anställningstid slår ut arbetskamrater som haft fasta jobb i flera år. Företaget och Pappers avdelning har därför förhandlat om en lokal lösning eftersom den nya lagregeln är dispositiv, det vill säga den kan ersättas av ett avtal mellan fack och arbetsgivare. Parterna kan alltså komma överens om något annat.

Arbetsgivarna i Fors vill att vikariaten förlängs tills vidare och att vikarierna får företrädesrätt till fasta jobb på bruket när de blir lediga. Företaget vill också att företrädesrätten ska kopplas till kompetens. Vikarierna måste alltså ha rätt kompetens för att få en fast tjänst.

Under förhandlingarnas gång har det visat sig att avdelningen inte kan teckna avtal med företaget om avsteg från lagen. Den rätten har bara förbundet centralt, enligt Pappers avtal.

Lennart Olovsson, avtalssekreterare på Pappers, har svårt att se problemet:

– Har man haft behov av vikarierna i tre-fyra år har man väl det nu med. Då borde företaget kunna ge dem fasta jobb. Företagen har dessutom haft tre år på sig att planera för den här lagändringen.

– Det är för våra medlemmar det här är ett problem. Är man vikarie får man inte hyra en lägenhet och man får inga lån, och så vidare.

– Men det finns fortfarande många frågetecken runt den nya regeln. Vi ska träffa arbetsgivarna på Skogsindustrierna och diskutera saken.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?