Industriarbetarnas tidning

Uppsagda kom tillbaka, uthyrda

5 oktober, 1999

Skrivet av

Evox-Rifa i Gränna sa upp anställda med motiveringen att det saknades arbetsuppgifter för dem. Samtidigt tog företaget in ett bemanningsföretaget som tog över de uppsagdas jobb. Till på köpet fick bemanningsföretaget välja och vraka vilka de ville ha av de uppsagda.

– Vi är både ledsna och helförbannade, säger Gunilla Karlsson och Margoth Rosklint som känner sig lurade av företaget. De tillhörde en grupp på 19 fast anställda som skulle bort från Evox-Rifa som tillverkar kondensatorer till elektronikindustrin. Orderingången hade sjunkit och det rådde arbetsbrist, sa företaget och varslade. Under uppsägningstiden tydde inget på någon arbetsbrist. Tvärtom, de flesta uppsagda fick jobba över för att hinna med.

De uppsagda hade inte hunnit sluta förrän bemanningsföretaget Empleo fanns på plats. Empleo erbjöd de uppsagda på Evox-Rifa jobb – för att just hyras ut till Evox-Rifa och göra de jobb de blivit uppsagda från på grund av arbetsbrist. Många av de uppsagda sökte och fick också jobb hos Empleo. Men inte Gunilla och Margoth.

– Vi anses nog som lågproduktiva. På det här viset kunde Evox-Rifa få vilka de ville ha utan att behöva bry sig om någon turordning.

Catarina Berlin, metallklubbens ordförande ville inte gå med på att uppsagda ersattes av ett bemanningsföretag.

– Är det inte längre någon arbetsbrist bör ju företaget återanställa de som sagts upp.

– Annars är detta bara ett sätt att kringgå lagen om anställningsskydd, tillägger Håkan Blomqvist, vice ordförande i klubbstyrelsen.

Klubben och företaget kunde inte komma överens. Frågan bollades över till Metalls avdelning i Jönköping som gick med på en överenskommelse. Och Empleo kunde köra igång sin verksamhet. I dag finns 165 metallare på Evox-Rifa i Gränna. Plus 10 inhyrda från Empleo, varav några som tills nyligen var anställda av Evox-Rifa. De utför sina gamla jobb med ny arbetsgivare.

* Hur kunde ni gå med på det här, Göran Jonsson, ombudsman i Jönköping?

I efterhand har jag fått besked om att bemanningsföretaget inte skulle kunna gå in så tidigt på Evox-Rifa. Fast då var det för sent. Visserligen var avtalet inte underskrivet, men folk var redan på plats och då gick det knappast att kasta ut dem.

Avdelningen i Jönköping gav alltså klartecken åt Empleo att komma in på Evox-Rifa, men kände sig tveksam. Avdelningen formulerade ett brev till Metalls förbundsstyrelse med frågan: hur är det möjligt att säga upp anställda på grund av arbetsbrist och samtidigt köpa samma arbetskraft genom ett uthyrningsföretag – och detta utan att uppsägningstider eller återanställningsrätt gått ut? Den i Metalls förbundsledning som besvarade brevet var Göran Wiström, biträdande avtalssekretetarare:

– Det här handlar definitivt om ett lagbrott, säger han. Lagen om privat arbetsförmedling och uthyrning av arbetskraft säger att den som hyr ut arbetskraft får inte hyra ut samma personer till den gamla arbetsgivaren inom sex månader.

– Visserligen har lagen aldrig prövats i domstol och det kan vi heller inte göra eftersom det finns en uppgörelse mellan företaget och avdelningen. Men det handlar också om etik från företagets sida. Det är ju väldigt tveksamt om det föreligger arbetsbrist när en bemanningsfirma kommer in på samma jobb.

Evox-Rifas personalchef Christer Ågren har svårt att svara på när arbetsbristen upphörde:

– Det beror på vad man menar, det är väldiga svängningar i efterfrågan. Jag har ingen definition på det där. Någon brist på jobb var det egentligen inte. Därför förlängde vi också uppsägningstiden för några.

Om det inte var någon arbetsbrist när bemanningsföretaget anlitades – varför återanställde ni inte de som sagts upp enligt lagen om anställningsskydd?

– Jo, jag vet vad lagen säger. Men vi valde att inte återanställa eftersom svängningarna i efterfrågan är så stora.

Är det lagligt?

– Det tror jag nog och vi kontaktade Metalls avdelning i Jönköping och med dem träffade vi en överenskommelse. Det här var okej för dem.

Lagen om privat arbetsförmedling och uthyrning av arbetskraft säger att man inte får ”hyras ut till sin förra arbetsgivare tidigare än sex månader efter det att anställningen hos denne upphörde”. Är det inte just det som har hänt hos er?

Ingen kommentar. Allt jag kan säga är att vi hittat en lösning som passar oss och att vi gjort det i samförstånd med Metalls avdelning i Jönköping.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.