Industriarbetarnas tidning

Central förhandling om Ericsson-chef

30 november, 1999

Skrivet av

Det blir nu centrala förhandlingar om utnämningen av Ericssons nye informationsdirektör. Förhandlingarna mellan Ericsson och metallfacket har brutit samman. Facket kräver ett skadestånd på 200 000 kronor för brott mot medbestämmandelagen, MBL.

Det var när Robert Klein från biljätten Daimler-Chrysler, anställdes av Ericsson som ny informationsdirektör som bråket mellan facket och företaget blossade upp.

Facket ansåg sig ha körts över ännu en gång utan att förtaget brytt sig om att informera och förhandla Tidigare har personalchefen flyttat till London utan att facket informerades. Dessutom tillsattes en ny controller och tillförordnad finanschef tillsattes utan att facket fick säga sitt.

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.