Industriarbetarnas tidning

Mer utslagning bland kvinnor

7 december, 1999

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Kvinnliga och manliga metallare jobbar ofta under olika villkor. Stress och risk för utslagning är högre bland kvinnor än män. Trots det struntar mer än hälften av klubbarna i jämställdhetslagen.
Större utslagning, kortare cykeltider och mer stress. Så har arbetsvillkoren försämrats för metallarna under de senaste fem åren. Och på samtliga dessa punkter har försämringen varit större för kvinnor än för män. Samtidigt får kvinnor i snitt mindre utbildning och mindre utveckling i jobbet än män. Allt det här framkommer i utvärderingarna av det goda arbetet som Metall presenterat under året och som bygger på enkätsvar från 600 klubbar som representerar 130 000 metallarbetare.

Nu följer Metall upp undersökningen med en kartläggning av var de kvinnliga metallarna arbetar.

Den visar att de mindre företagen vanligtvis har en lägre kvinnoandel än Metall i genomsnitt. Den visar också att verkstadsindustrin är betydelsefull för båda könen. Där arbetar 53 procent av Metalls kvinnliga medlemmar och 63 procent av de manliga. Den största skillnaden mellan branscher är att kvinnor i mycket högre grad än män arbetar inom elektronikindustrin. Det gör nästan var fjärde kvinna i Metall.

En könsuppdelning inom branscherna visar att det är just elektronik- och vitvarubranscherna som har högst andelar kvinnor. Där arbetar 50 respektive 40 procent kvinnor bland metallarna. Inom dessa branscher finns en stor del monteringsarbete. Bland storföretagen har Ericsson högst andel kvinnor med 48 procent. Electrolux kommer tvåa med 30 procent kvinnor. Minst andel kvinnor finns på Scania och Trelleborg med bara 9 procent kvinnor bland metallarna.

I Ericsson finns hela 35 procent av de kvinnliga metallare som arbetar i storkoncerner, medan männen är mer jämnt fördelade mellan storföretagen.

– Det visar att det är viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv att följa vad som händer inom Ericsson, säger Margareta Pettersson, förhandlingsombudsman och jämställdhetsansvarig på Metall.

– Fördelningen visar också att arbetsplatser har kön. Att kvinnor arbetar på vissa jobb går inte bara att förklara med deras bakgrund. Det beror på strukturer på arbetsplatserna och i samhället.

Ur dessa strukturer föds orättvisorna mellan könen när det gäller det goda arbetet, menar Pettersson. För att motverka det kunde klubbarna i högre utsträckning använda sig av jämställdhetslagen, konstateras i den färska rapporten. I dag görs inte det. Till exempel är det bara 45 procent av klubbarna som har gjort en lönekartläggning baserad på kön – trots att det är ett av de krav som ställs i lagen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?