Industriarbetarnas tidning

Namnteckning förfalskades

13 december, 1999

Skrivet av

Urkundsförfalskning är ett allvarligt brott. Men inte på Munksjöägda Billingsfors i Dalsland. Där har en arbetsledare ertappats med att förfalska skyddsombudets namnteckning, något som företagsledningen inte anser vara värt att ”tjafsa om”.
– Vi är rejält förbannade över företagets attityd, säger Leif Edvardsson, Pappers avdelningsordförande på bruket.

I normala fall går arbetsledaren och skyddsombudet en gemensam vända på företaget och inspekterar anläggningen utifrån olika säkerhetsaspekter. Det här har fungerat bristfälligt. Vid flera tillfällen har arbetsledaren i fråga gått ronden på egen hand och skrivit under den ”gemensamma” rapporten utan vare sig skyddsombudets tillstånd eller vetskap.

– Man kan komma överens sinsemellan. Om inte handlar det om urkundsförfalskning, som kan ge fängelse upp till två år, säger Roland Bergqvist på LO/TCO Rättsskydd.

I det här speciella fallet intygar skyddsombudet att något avtal mellan honom och arbetsledaren inte existerar.

Från fackets sida tycker man på sätt och vis att det är synd om att det just handlar om den här arbetsledaren.

– Han skriver bra rapporter, hyser ingen illvilja vare sig mot facket eller skyddsombudet i fråga och tar dessutom skyddsfrågorna på allvar. Som vi ser det handlar det mest om ren jävla klantighet, menar Edvardsson.

Från facket konstateras att det inte ligger någon personlig ”vinning” bakom namnförfalskningen, det är också vad företaget hävdat gentemot facket. Inte heller har arbetsledaren gjort några försök att efterlikna skyddsombudets namnstil.

– Det som retar oss är att företagsledningen tagit så lätt på det inträffade. De säger att han fått en personlig varning och att det inte är något att tjafsa vidare om. Men frågan är vad som hänt om det varit tvärt om, att skyddsombudet förfalskat arbetsledarens namn?

Den frågan vill inte heller de ansvariga på företaget svara på. Divisions- och produktionschefen på massafabriken, Sven Strand, säger att han inte har några som helst kommentarer att ge. Platschefen och tillika personalchefen Sven-Olov Ehn anser att ”saken är utagerad”.

Han medger visserligen att arbetsledaren gått skyddsronden ensam, skrivit rapporten, och sedan markerat med skyddsombudets namn där skyddsombudet i efterhand sedan skulle ha skrivit under rapporten.

– Det är skillnad på om du skriver under en rapport och sedan inte visar upp den, säger Sven-Olov Ehn. Arbetsledaren skrev bara skyddsombudets namn som ett namnförtydligande.

Om det här tillvägagångssättet förekommit tidigare, säger sig Ehn inte veta någonting om.

Det lokala facket har dock kontrollerat tidigare skyddsrondsprotokoll. Där visar det sig att åtminstone två till är namnförfalskade. Att detta inte uppdagats tidigare förklaras med att det berörda skyddsombudet inte sitter med på skyddsmötena. Det gör huvudskyddsombudet. Han har inte haft anledning att syna namnunderskrifterna för att kontrollera att rätt person skrivit på.

– Företaget måste visa att de förstår allvaret, säger Leif Edvardsson. Vi kan inte acceptera att vår kritik avfärdas som tjafs. Dessutom hävdar de att arbetsledarens namnförfalskning inte är någon ”egentlig namnunderskrift”. Vad är det i så fall?

– Vi hade gärna sett att vi gjort upp detta på företaget. Måste vi gå vidare – vi kan dra upp detta i en civilrättslig process – kommer tyvärr basen i kläm.

Göran Swanström, ärrad förhandlare på Skogsindustrierna, konstaterar kort och gott att namnförfalskning är en allvarlig sak och att ”han själv skulle gett en allvarlig tillrättavisning”.

– Om det är som jag fått det beskrivet, att arbetsledningen försökt släta över det inträffade, tycker jag att man ger en mycket farlig och felaktig signal till facket. En namnförfalskning går ändå ut på att någon högre upp ska tro att man är överens.

Pappers avtalssekreterare Lennart Olovsson delar Göran Swanströms bedömning.

– En namnförfalskning är synnerligen allvarlig. Det kan man få sona för både på arbetsplasten och utanför. Handlar det dessutom om en arbetsledare som man ska hysa tillit till, finns det ännu större anledning att avhålla sig från sånt som kan nagga förtroendet i kanten.

– Och inte blir det bättre av att det handlar om så viktiga saker som arbetsmiljö och säkerhet.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.