Industriarbetarnas tidning

Nej till utbildning ger lägre lön

7 december, 1999

Skrivet av

Den pappersarbetare som säger nej till vidareutbildning och nya arbetsformer ligger risigt till i framtiden.- De som avstår kommer att få en sämre löneutveckling. Därför blir en av våra viktigaste uppgifter att stimulera att ta den utbildning som företagen erbjuder, säger Pappers ordförande Sune Ekbåge..

I skriften Framtidens massa-och pappersindustri gör Pappers ett försök att kartlägga de krafter som driver utvecklingen och om möjligt hitta en handlingslinje för det fackliga arbetet framöver.

– Det handlar inte om att tala om hur framtiden kommer att se ut, för det vet ingen av oss, säger Christer Larsson, ekonom och utredare på förbundet och mannen bakom rapporten. Han menar att det mer handlar om att försöka förstå på vilket sätt utvecklingen kan komma att förändra både villkoren för och kraven på de anställda.

I rapporten konstaterar han bland annat att företagen inte nödvändigtvis måste bli större.

– Däremot kommer de strukturella affärerna att öka, så att vi får färre och större aktörer inom de olika produktområdena.

I Larssons framtida värld sker en också en koncentration kring kärnverksamheten. Det är inte så konstigt när det institutionella ägandet ökar liksom kraven på avkastning. Detta leder bland annat till fortsatt outsourcing av kringverksamheter, omstruktureringar, nedläggningar och ägarbyten.

– Det blir svårt att få igenom investeringar som inte motsvarar avkastningskraven, konstaterar Christer Larsson.

Han menar att den kostnadsjakt som förr märkts mest i tider av lågkonjunktur nu blir ett mer bestående inslag i företagen.

En mer marknadsorienterad företagsfilosofi ersätter den mer produktionsorienterade. Målet blir att behärska allt som har med kvalitet och distribution att göra. Allt annat kan i princip läggas ut på entreprenad, som Christer Larsson uttrycker saken.

Den egna produkten sätts mer i fokus och kommer tydligare att marknadsföras under eget varunamn, konstateras vidare i rapporten.

I jakten på minskade kostnader antas en fortsatt slimning av företagens organisationer. Följden blir ökad stress i jobbet och mindre utrymme för vidareutbildning och fackligt arbete.

– Vi får nog se att mer utbildning förskjuts mot fritiden och övertid, säger Christer Larsson.

En allt mer kundstyrd marknad ställer också större krav på företagen att snabbt kunna ställa om produktionen. Med detta följer krav på både ökad kompetens och flexibilitet hos de anställda och den enskilde tar en stor risk om han säger nej till utbildning och nya arbetsformer.

– IT-tekniken blir en drivande faktor. Den ställer högre krav på dem som anställs, men också på de redan anställda att hänga med i utvecklingen, säger Christer Larsson.

En större flexibilitet bäddar för krav från företagen på både alternativa anställningsformer och en fortsatt inhyrning av arbetskraft. Kanske parat med konjunkturberoende belöningssystem som vinstdelning.

Ett problem för pappersindustrin som helhet blir att den slimmade organisationen minskar utrymmet för både kompetensutbildning och karriärmöjligheter inom det egna företaget – något som i sin tur är nödvändigt för att attrahera yngre att söka sig till pappersindustrin.

– Mot den här bakgrunden är det viktigt för oss som facklig organisation att hävda kompetensutveckling för alla och att de lönesystem som finns verkligen uppmuntrar till utbildning.

Med en globaliserad ekonomi krävs det också att facket agerar över gränserna.

-Vi måste bli en motvikt till de globaliserade företagsledningarna, konstaterar Sune Ekbåge.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.