Industriarbetarnas tidning

Kritik mot uthyrningsföretag gav resultat

25 januari, 2000

Rönnskärsverken, Svedala Skega och Hydrauto ska inte anlita personal från uthyrningsföretaget Proffspoolen om det finns tidigare anställda med företrädesrätt. Det är innebörden i ett avtal som nyligen tecknats mellan de tre industriföretagen och fackklubbarna i Skellefteå.
De tre industriföretagen äger Proffspoolen. Avtalet förhandlades fram efter hårda protester från de anställda mot bildandet av Proffspoolen. Reaktionerna riktade sig framför allt mot risken att inhyrd personal skulle ersätta ordinarie anställda och att företrädesrätten skulle sättas ur spel.

Avtalet säger att ”personalinhyrning får inte syfta till att kringgå rätten till företräde enligt lagen om anställningsskydd”. Proffspoolen ska bara anlitas vid övertids- och säsongstoppar, tillfälliga projekt, sjukfrånvaro, frånvaro för utbildning, semester, andra ledigheter och i början av nya rekryteringsfaser.

Varje år ska företagen och klubbarna komma överens om vad som är ordinarie bemanning på företaget. Detta för att undvika att personal från Proffspoolen ersätter ordinarie tjänster.

Avtalet innehåller också krav på att de anställda i de tre företagen får utbildning och kompetensutveckling. Regeln kom till eftersom de anställda var rädda för att Proffspoolens folk skulle bli ett slags ”grädda” med exklusiva möjligheter till utveckling.

Ungefär samtidigt som avtalet blev klart skrev metallavdelningen i Skellefteå på ett avtal för de anställda i Proffspoolen.

Avtalet ger de anställda fast månadslön, oberoende av hur mycket de är uthyrda. Det följer till stora delar Metalls gruvavtal eftersom Proffspoolen är med i Gruvornas Arbetsgivareorganisation. Men det finns vissa skillnader:
De anställda får ett flexibilitetstillägg på mellan 700 och 1000 kronor, beroende på hur mycket de anställda ”hoppar” mellan olika arbetsplatser.Visstidssanställda ska lättare kunna byta jobb. De ska ha rätt att säga upp sig med en månads uppsägningstid. Hittar man en ersättare kan man få sluta ännu tidigare. Lägsta lönen blir något högre än i gruvavtalet: 13 400 kronor i månaden plus 700 i flexibilitetstillägg för en nyanställd 18-åring. Efter 6 månader höjs grundlönen till 14 300.
Proffspoolen har i dag runt 100 anställda. De flesta är uthyrda till Rönnskärsverken.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?