Industriarbetarnas tidning

’Enbart experter ger inte tillväxt’

28 februari, 2000

Näringsminister Björn Rosengren tycker att tillväxtdebatten hittills handlat för mycket om experternas, specialisternas och entreprenörernas betydelse, ”gott ledarskap” och ”bra företagsklimat”.

– Jag förnekar på intet sätt betydelsen av allt detta. Men jag säger att det är en stor bit som fattas i de resonemangen, sade näringsministern när han på måndagen (2000-02-28) talade på Industrifackets kongress.

– Någon måste sköta maskinerna, någon måste montera ihop den nya mikroelektroniken som experterna utvecklat. Någon måste torka golven i bioteknikens laboratorier och någon tvätta skyddsrockarna.

– Och någon måste köra tågen som tar folk till sina jobb, påpekade Björn Rosengren. Han såg de stora problemen i Stockholms pendeltågstrafik den senaste tiden som exempel på hur det vanliga arbetet glömts bort i debatten.

– Utan lokförare ingen trafik. Trots välutbildad företagsledning och kompetent gjorda kalkyler. Om inte alla dessa vardagens jobb blir utförda, och utförda effektivt och kompetent, stannar Sverige.

Björn Rosengren efterlyste ett större intresse för helhetsbilden. Och då måste arbetets villkor upp på dagordningen. Rosengren tog särskilt upp två aspekter. Först arbetsmiljön och den senaste tidens larmrapporter om fler sjukskrivningar:

– Vi skapar ingen tillväxt genom att förstöra människor. Kanske kan man få vissa kortsiktiga vinster av att överutnyttja den mänskliga arbetsförmågan. Men de vinsterna försvinner i det länge perspektivet, där kostnaderna för långa sjukskrivningar, sämre arbetsförmåga och kanske förtidspension visar sig.

Rosengren lyfte också fram kompetensutvecklingen. Han ville på stående fot inte besvara den fråga Industrifackets kongress formulerat strax innan. Men underströk att just kompetensutvecklingen var en av de få nya områdena i statsbudgeten, och att den nu tillförs miljarder.

Kompetensutvecklingen såg han som en del i den traditionella socialdemokratiska arbetsmarknadspolitiken för allas rätt till arbete. Han lyfte också fram Industriavtalet:

– Ett utmärkt exempel på hur man på fackligt håll söker nya former, anpassade till dagens villkor, för att hävda de anställdas intressen. I branschrapporten hit till kongressen syns samma inställning. Det är bara genom att se vilka krav dagens utveckling faktiskt ställer som man också kan hitta formerna för att framgångsrikt driva de egna kraven.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?