Industriarbetarnas tidning

Tyska metallare får 5,1 procent

28 mars, 2000

Skrivet av

Natten till tisdagen slöts det första löneavtalet för tyska metallarbetare. Lönerna för delstaten Nordrhein-Westfahlens 750 000 metallarbetare höjs med 5,1 procent under den kommande tvåårsperioden.

Avtalet väntas bli riktmärke för det tyska metallarbetarförbundet IG Metalls samtliga 3,4 miljoner medlemmar. Den tyska avtalsrörelsen har i sin tur stor betydelse för avtalsförhandlingar i resten av EU-länderna.

IG Metall hade inför avtalsförhandlingarna krävt 5,5 procent på ett år. Nu höjs lönerna med 3 procent från och med första mars och med ytterligare 2,1 procent i maj år 2001. Det tvååriga avtalet löper ut den sista februari 2002.

IG Metall krävde också sänkt pensionsålder till 60 år för att ge plats åt fler arbetslösa ungdomar. Denna ”beschäftigungsbrücke” – sysselsättningsbrygga – skulle ge 142 000 nya jobb under de kommande fem åren, enligt fackets beräkningar.

Metallfacket har krävt att en viss del av lönesumman fonderas för att sedan betalas ut till de som pensioneras efter 60-årsdagen.

Men förslaget har varit omstritt bland de tyska metallarna. Många yngre har inte varit beredda att avstå löneutrymme för att förtidspensionera äldre kamrater. En del regionala förhandlare har till och med släppt kravet. I Nordrhein-Westfalen lyckades man inte förhandla hem den lägre pensionsåldern. Däremot förbättrades villkoren för de äldre som väljer att ta delpension efter 61 års ålder.

Reglerna för deltidspension – ”altersteilzeit” – har varit krångliga och impopulära. Därför ville IG Metall ersätta dem med sänkt pensionsålder. Inte minst av sysselsättningskäl. Den sänkta pensionsåldern fick i årets avtalsrörelse ersätta arbetstidsförkortning som det viktigaste kravet för att skapa fler jobb. Avtalet om den förbättrade delpensionen säger ingenting om några sysselsättningseffekter.

Att IG Metall skulle tvingas kompromissa bort sänkt pensionsålder kom inte som någon större överraskning. Inte efter kemiarbetarförbundets uppgörelse från förra veckan som just innehöll en förbättrad delpension. Efter den uppgörelsen – den första på tysk arbetsmarknad i år – minskade förhandlingsutrymmet avsevärt för de tyska metallförhandlarna.

Avtalet ska godkännas av IG Metalls förbundsstyrelse den 18 april.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?