Industriarbetarnas tidning

Grafikerna vill ha kompetenskonton

9 april, 2000

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Alla yrkesverksamma grafiker ska få ett kompetenskonto. Det beslutade Grafiska Fackförbundets kongress att kämpa för i kollektivavtalen. Dessutom ska Grafiska Fackförbundet verka för att skapa egna arbetsplatsförmedlingar.
Arbetet med kompetens- och yrkesutbildningsfrågor ska prioriteras inom Grafiska Fackförbundet. Det är innebörden i den huvudmotion som antogs av kongressen på söndagen.

Konkret innebär det bland annat att förbundet ska ha som mål att skapa kompetenskonton för sina yrkesverksamma medlemmar. Redan idag uppger grafikerna att de har arbetsmarknadens starkaste skrivningar om kompetensutveckling. Men Leif Mettävainio från förbundskontoret, varnade för att förbundet inte får slå sig till ro med det. Skrivningarna måste också bli verklighet, menade Mettävainio. Han hänvisade bland annat till en tidigare artikel i Dagens Arbete som visar att kompetensutveckling betyder olika saker i olika sammanhang.

– Det var ganska pinsamt att läsa artikeln. Där var det åtminstone fyra fackliga ledare som försökte beskriva vad kompetensutveckling är, utan att lyckas. Men vad vi menar med kompetensutveckling är egentligen utbildning som man kan växa av. Vår vision är att man inte ska bli arbetslös.

Inför debatten om kompetensutveckling, hade Stockholmsavdelningen föreslagit att förbundet ska inrätta arbetsplatsförmedlingar. Förbundsordförande Malte Eriksson avrådde kongressen från att rösta igenom förslaget, eftersom det skulle bli för dyrt att genomföra idag.

– Vad vi säger är att där avdelningarna orkar med en platsförmedling, kan de fortsätta. Men vi klarar inte att hålla ihop det i hela landet, sade Malte Eriksson.

Claes Hallin från avdelning 10 lyckades dock få kongressen att rösta igenom en mildare skrivning. Den säger att Grafiska Fackförbundet ska ”arbeta aktivt med att få till stånd platsförmedlingar”.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.