Industriarbetarnas tidning

Isringhausen varslar

6 april, 2000

Umeåföretaget Isringhausen har varslat 23 personer om uppsägning. En del av tillverkningen och reservdelslagret flyttas till företagets fabriker i Tyskland.
Stämningen på företaget är uppgiven efter informationsmötet i går (2000-04-06). En omorganisation var väntad, men att så många som 23 personer varslas kom som en obehaglig överraskning, säger Industrifackets klubbordförande Bosse Johansson.

Enligt uppgift ska företaget även ta bort de runt 20 personer som är inhyrda på företaget från Olstens Personalkraft.

På måndag börjar förhandlingarna med facket. Bosse Johansson hoppas att förhandlingarna leder till ett mindre antal uppsägningar. Det finns vissa planer på att börja tillverka en ny stol, vilket skulle ge nya jobb.

Dagens Arbete har sökt platschefen Sten Eriksson men inte fått någon kommentar.

Isringhausen har runt 60 anställda och tillverkar stolar åt Volvo Lastvagnar. Dagens Arbete har tidigare skrivit om företaget i samband med införandet av en fabriksvissla. Företaget har också uppmärksammats i samband med indragna kafferaster och uppsägningar förra året då de före detta anställda ersattes av inhyrd personal från Olsten.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.