Industriarbetarnas tidning

Sparkad av Manpower

25 april, 2000

Den som arbetar som inhyrd och får sjuka barn kan drabbas hårt. När Maria Mejea varit hemma med sina sjuka barn i sammanlagt sju dagar blev hon hemskickad av Ericsson och Manpower sa upp henne. Detta trots att hennes anställningskontrakt gällde i fem veckor till.
Maria Mejea var uthyrd till Ericsson Radio Access AB i Kista. Hon arbetade med att tillverka kretskort för mobiltelefoner. När hon kom tillbaka till företaget efter vård av sjukt barn fick hon en utskällning av arbetsledaren och beskedet att det inte gick att ha henne på linan längre. Några dagar senare meddelade Manpower att hennes anställning skulle avbrytas om två veckor, den 16 mars, istället för det datum som stod i anställningskontraktet, den 20 april.

Kurt Eriksson, chef på arbetsrättsenheten på LO-TCO Rättsskydd, säger att principen är att tillfälliga anställningar inte går att avsluta i förtid. Vill en arbetsgivare bryta anställningskontraktet tidigare måste han ha mycket goda skäl. Den anställde ska ha misskött sig på ett mycket grovt sätt.

I Maria Mejeas anställningskontrakt står det att hon är anställd från ett visst datum, ”under uppdragets varaktighet, dock längst t.o.m. 2000-04-20”. I det här fallet handlar det inte om att ett uppdrag tagit slut, tillverkningen av kretskort till mobiltelefoner fortsatte precis som tidigare när Maria slutat.

– Formuleringen ”dock längst” ger inte heller arbetsgivaren rätt att säga upp kvinnan i förtid för att hon varit hemma med sjukt barn, säger Kurt Eriksson.

När Maria slutade på Manpower fick hon ett intyg som säger att hon jobbat som maskinoperatör för Manpower under fem månader. Det står ingenting om vilken typ av arbetsuppgifter hon utförde och att hon arbetade på Ericsson.

– Jag har ringt flera gånger och bett om ett tydligare intyg, säger Maria Mejea. För mig är det mycket viktigt med referenser och att jag har ett papper där det står att jag jobbat på Ericsson. Det förbättrar mina möjligheter att få ett nytt jobb.

Maria Mejea är mycket upprörd över den behandling hon fått på Manpower. I hennes hemland Colombia arbetade hon som journalist och fotograf. Efter några år i Sverige bestämde hon sig för att satsa på elektroniken istället.

– När jag kom till Manpower gav de mig intrycket att jag hade stora möjligheter eftersom jag har gått i tekniskt gymnasium och har certifikat för arbete med elektronikprodukter. Sedan skickas vi runt som åsnor till olika företag och kastas ut om det inte passar.

Rafet Peksén, personalansvarig på Manpower säger att kunden (Ericsson i det här fallet. Red. komm.) ansett att Maria Mejeas arbete inte fungerat. Det gällde inte bara frånvaron utan även samarbetet med arbetskompisarna och arbetsuppgifterna.

Ni avbryter alltså en anställning för att en kund av en eller annan anledning inte är nöjd med en inhyrd person?

– Den här kvinnan hade en visstidsanställning hos oss. Hon var anställd till en viss tid eller så länge uppdraget pågår. Efter att hon slutat hos kunden har man ansett att hon inte kan hyras ut.

– Vi har visstidsanställningar eftersom vi inte kan veta hur kunden vill ha det. Kunden kan vilja avbryta uppdraget efter en tid.

När Dagens Arbete vill fråga om Manpowers policy vad gäller anställningsintyg avbryter Rafet Peksén samtalet och hänvisar till pressansvarige Maria Nilsson. Hon säger senare till Dagens Arbete att Manpower endast ger betyg till dem som jobbat mer än sex månader. Men Maria Mejea kan få ett nytt intyg som närmare beskriver hennes arbetsuppgifter. Maria Nilsson kan däremot inte lova att Ericsson namnges.

– Vi brukar inte ange vilket kundföretag personen jobbat i. Våra uppdrag är ju konfidentiella.

Maria Mejea är ett fingerat namn. Kvinnan i artikeln vill vara anonym.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.