Industriarbetarnas tidning

Allt fler får dela på vinsten

18 maj, 2000

Skrivet av

Kan en arbetare bli miljonär på jobbet? Visst, på Astra i Södertälje kan man spara ihop en miljon på vinstdelning. Att dela på vinsten blir allt vanliga, Och EU vill att det ska bli ännu vanligare. Men vinstdelning är omstritt såväl bland arbetsgivare som inom facket, enligt det nya numret av månadsmagasinet Dagens Arbete som kommer ut i dag (00-05-18).

Det finns ett 40-tal miljonärer bland Astras industriarbetare i dag. Den som varit med i företagets sextonåriga vinstdelningssystem från start och låtit pengarna stå kvar i den stiftelse som förvaltar pengarna har i dag en miljon kronor.

Vinstdelning är ännu mycket ovanligt inom industrin, men det blir allt vanligare. Å ena sidan anser en del arbetsgivare att det är bra med vinstdelning. De tror att vinstdelning uppmuntrar de anställda och gör dem mer lojala med företaget. Å andra sidan kan andra arbetsgivare finna det motbjudande att avstå en del av vinsten till sina anställda. Det är ju trots allt aktieägarna som ska belönas av vinstmedlen.

Ericssons metallfack i bolagsstyrelsen krävde häromåret del av vinsten. Det blev blankt nej.

– Vi fick höra ”det inte finns något riskmoment i vinstdelning”, säger Jan Hedlund, Metalls representant i koncernstyrelsen.

Ingen vet hur stor del av löntagarna som har vinstdelning. Varken LO eller Saf har kartlagt utbredningen. Men uppskattningsvis mellan var femte och var tionde anställd får del av vinsten på ett eller annat sätt.

På grafiska företaget SE Label i Skurup fick tidigare de anställda dela på 15 procent av vinsten. Facket med klubbordförande Thomas Pettersson i spetsen satte sig att förhandla om ett nytt system.

– Nu finns det inget tak längre, med högre vinst får vi större andel av vinsten. I år fick vi ut drygt 20 000 kronor per person.

Det innebär att 20 procent av vinsten gick till de anställda. Går företaget ännu bättre nästa år kanske de anställda får 25-30 procent av vinsten.

Ett fackligt motargument mot vinstdelning har varit att lönenivån skulle hållas tillbaka. Industrifackets medlemmar på Astra är lågavlönade.

– Ibland har vinstdelningen dykt upp i löneförhandlingarna. Men vi har kunnat säga att vi rår inte över vinstdelningen. Det är ägarna som bestämmer, säger Carina Sörensen.

– Bättre med rejäla lönelyft än sån där skit, säger Kalle Skarp, Industrifackets klubbordförande på Akzo Nobel-Nordsjö i Malmö som har vinstdelning.

– Faran är: om vi ska vara med och dela vinsten, ska vi också vara med och dela på förlusten? Naturligtvis inte.

Bjarne Rasmussen, Metallklubbens ordförande på Avesta Sheffield i Degerfors – ett företag med vinstdelning men som länge gått med förlust:

– Jag hade hellre sett att vinstdelningen lagts på höjda grundlöner. Min mjölk kostar lika mycket oavsett om det råkar gå bra eller dåligt för företag, säger Bjarne Rasmussen, Metallklubben.

– Det är knappast av snällhet som företagen inför vinstdelning. Det är rätt och slätt för att hålla lönekraven nere. Och de företag där vinsterna är störst, där har de anställda också vinstdelning och deras direktörer talar gärna om att alla ska hålla igen.

Frågan kommer att bli ännu besvärligare framöver tror Rasmussen. EU trycker på och rekommenderar företagen att införa vinstdelning som ett led i en mer flexibel lönesättning.

– Snart har vi ett direktiv från EU som säger att företag som inför vinstdelning får skattelindring. Då kommer det att gå undan.

Läs hela artikeln.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?