Industriarbetarnas tidning

Gott uppförande lönsamt

29 juni, 2000

Skrivet av ELISABET HOFF

I USA var Nike var ett av de första företagen som införde uppförandekoder i sina avtal med leverantörer världen över. I Sverige var H&M en av pionjärerna.
På Beklädnadsinternationalens världskongress i Norrköping den sista veckan i juni fick Dusty Kidd från Nike och Ingrid Schullström, H&M, chans att försvara det etiska arbetet i företagen.

– Vår uppförandekod har definitivt gjort Nike till ett bättre företag, sa Dusty Kidd.

Avslöjanden om förhållandena för de arbetare världen över som tillverkar varor åt multinationella beklädnadsföretag har satt hård press på företagen. Allt fler företag har därför infört så kallade uppförandekoder (code of conducts) där en rad krav ställs på de lokala leverantörer som företagen anlitar.

Avtalen innehåller krav på till exempel arbetstider, miljö, säkerhet och ibland även krav på arbetarnas rätt att organisera sig.

Men facket är skeptiskt till företagens egna koder, som de menar lätt blir ett spel för gallerierna. Dessutom är det förvirrande med så många olika koder, menar kritikerna som vill se en standardkod utifrån normala arbetsrättsliga och fackliga normer.

Både Nike och H&M har dock närmat sig facket i sina hemländer och har numera en kontinuerlig dialog om förhållandena i tillverkarländerna. Ingrid Schullström ser dessutom gärna ett närmande till lokala fackföreningar.

– Problemet är att det finns så många fackföreningar och vi har svårt att bedömma vilka som är seriösa och inte, sa hon. Om vi får hjälp av er med det är vi tacksamma. Tyvärr är vi inte alltid välkomna i dialogen.

Ingrid Schullström var noga med att påpeka att uppförandekoderna inte ska ersätta det lokala fackliga arbetet och att ett fungerande lokalt fack är bra för H&M.

– När vi införde vår uppförandekod 1992 hade vi inga diskussioner med facket, sa Dusty Kidd. Vi hade ingen aning om att det fanns en Beklädnadsinternational ens. Nu har vi fått igång en bra dialog med amerikanska beklädnadsfacket Unice.

– En uppförandekod är inget perfekt dokument. Det finns ett enormt jobb att göra.

Dusty Kidd uppskattar att 50-60 procent av alla som jobbar åt Nike hos 704 leverantörer runt om i världen är organiserade.

Neil Kearny, Beklädnadsinternationalens generalsekreterare, undrade varför H&M införde en uppförandekod. Var det av dåligt samvete?

– Nej, det var för att många unga känner så starkt för detta. Både konsumenter och anställda, svarade Ingrid Schullström.

Liksom Dusty Kidd tyckte Ingrid Schullström att arbetet med de etiska frågorna varit enbart positivt för företaget, skapat förståelse för dessa frågor och gett företaget en starkare kultur och bättre kvalitet på varorna.

Först i världen med att införa en egen etisk kod var jeansföretaget Levis.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.