Industriarbetarnas tidning

Gravid kvinna nekades jobb

15 juni, 2000

JämO har stämt företaget Nobel Biocare AB i Göteborg för brott mot jämställdhetslagen. JämO anser att företaget utsatt programmeraren Nina Palstam för könsdiskriminering. Hon gick miste om sin anställning när hon berättade att hon var gravid.
– Det här är ett typiskt exempel på hur man inte kan förena arbetsliv med barnafödande, säger JämO Agneta Claesson Norell.
Hon syftar på lagen som säger att arbetsgivaren ska underlätta för anställda att kombinera jobb och barn.

– Den här händelsen kan tyvärr fungera som ett tråkig läxa för kvinnor. Det gäller alltså att hålla tyst om att de väntar barn.

Nina Palstam fick ett erbjudande om jobb på Nobel Biocare i oktober förra året. Efter att hon sagt ja till arbetet sa hon att hon var gravid. Avdelningschefen svarade då att hon måste fundera på saken. Senare under dagen fick Nina Palstam beskedet att företaget drog tillbaka anställningen.

JämO anser att företaget även brutit mot lagen om anställningsskydd. Muntliga anställningsavtal gäller. Kvinnan blev anställd i och med att hon tackade ja. Företaget bröt sedan kvinnans anställning i strid mot lagen.

JämO har under det senaste året kommit i kontakt med flera fall där arbetsgivare brutit mot lagen i samband med graviditet och föräldraledighet. JämO hänvisar också till den undersökning som Dagens Arbete gjorde tidigare i vår. Undersökningen visade att många föräldrar motarbetas och trakasseras i samband med föräldraledighet.

Det här är första gången som JämO gått till domstol med ett fall som handlar om diskriminering i samband med anställning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.