Industriarbetarnas tidning

Metall kartlägger diskriminering

20 juni, 2000

Hur hanterar företagen trakasserier mot invandrare? Tar företagen hänsyn till mångfalden när de nyanställer? Finns det löneskillnader mellan svenskar och personer med invandrarbakgrund?
Den här typen av frågor tänker Metall ta upp i ett projekt som ska drivas i samarbete med diskrimineringsombudsmannen. Till att börja med kommer ett antal företag i stockholmsområdet att ingå i projektet som startar i början av nästa år.

Bakgrunden är framför allt det ökade antalet anmälningar om diskriminering som kommit in till Metall under förra året. Facket anser också att det är viktigt att informera klubbar och avdelningar om den nya lagen mot etnisk diskriminering. Lagen som började gälla förra våren ställer högre krav på arbetsgivare och fack att förhindra diskriminering och öka mångfalden.

– Medlemmarna ute i landet måste förstå att det här är en facklig fråga. När jag reser runt i landet märker jag ofta att folk vet väldigt lite om den nya lagen och de krav som ställs, säger Stina Nilsen, ombudsman på Metall och handläggare av diskrimineringsärenden.

Tanken är att arbetet ska läggas upp på ungefär samma sätt som Metalls just avslutade projekt för jämställdhet mellan män och kvinnor. 33 företag i fyra olika Metallavdelningar deltog i det projektet. Arbetet gick framför allt ut på att granska jämställdhetsplanerna ute på företagen och att ta fram goda exempel.

– I det här fallet kan vi jobba med att kartlägga förhållandena på företaget, göra upp handlingsplaner för att öka mångfalden och förhindra diskriminering. Sedan kan vi träffas vid olika tillfällen, utvärdera och se vilka resultat planerna fått.

Metall fick 21 anmälningar om etnisk diskriminering under 1999. De gällde bland annat följande:
Visstidsanställda som inte erbjöds fasta jobb, medan svenskar blev fast anställda.En anställd blev kallad för svartskalle.Lönediskriminering.Diskriminering i samband med jobbansökan.
Anmälningarna har ökat betydligt i jämförelse med tidigare år. Stina Nilsen tror att det bara är toppen på ett isberg. 14 av de 21 anmälningarna lades ned för att diskrimineringen inte gick att bevisa.

– Kanske är det ett tecken på att vi måste bli mer medvetna och engagerade i de här frågorna, säger Stina. Så att diskriminering på en arbetsplats även uppmärksammas av andra än den direkt drabbade.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.