Industriarbetarnas tidning

Företag positiva till arbetstidskrav

22 november, 2000

Industrifackets krav på 3 procent är en rimlig lönehöjning. Mer arbetstidsförkortning är helt okej, bara företagen kompenseras. Det säger Roland Berg, vd i Umeåföretaget Berg Kapell. Han och andra företagares syn på avtalskraven är inte alltid den samma som deras företrädare, arbetsgivarorganisationen Almega.
Dagens Arbete har besökt Berg Kapell och ringt till andra företag ute i landet för att ställa frågor runt Industrifackets krav på mer arbetstidsförkortning, kompetensutveckling och sänkt övertidstak i det allokemiska avtalet. Vi har också frågat om företagens behov av flexibla arbetstider, en fråga som Almega ofta tar upp.

Den arbetstidsförkortning på 24 minuter i veckan som införts under den här avtalsperioden har inte lett till några större problem för Berg Kapell. Tiden läggs in i de 10 anställdas kompbanker och tas ut vid behov av ledighet, men bara när det passar företaget.

– De anställda har översikt. De tar inte ledigt om det är något speciellt att göra, säger Roland Berg. En ytterligare arbetstidsförkortning kan fungera på samma sätt. Men ledighet kostar, i form av sänkt produktion. Det kommer man aldrig ifrån.

– Det går bra för företaget, men vi jobbar ingen övertid på den här arbetsplatsen. Hittills har det kanske blivit två timmar under det här året. Det är inget att tala om. Industrifackets krav på ett sänkt övertidstak berör alltså inte Berg Kapell.

Nya krav på kompentensutveckling skulle företaget förmodligen ha svårt att leva upp till. De anställda på Berg Kapell går inte på några kurser eller någon utbildning. Den kunskap som behövs för att sköta jobbet lär man sig direkt, på golvet. Den här typen av produktion kräver inte mer, enligt Roland Berg.

Flexibla arbetstider finns inte på företaget. Det är heller inget som diskuteras.

– Men jag tror att det kommer, säger Roland Berg. Det är viktigt för anställda med små barn att kunna hämta och lämna vid dagis och fritids. Jag är ingen motståndare till det.

För Roland Berg är det viktigt med långa avtal som sträcker sig över flera år. Innan de lokala förhandlingarna är klara har det ju hunnit gå ett halvår. Ska man då börja förhandla snart igen? undrar han.

Göran Mossberg, produktionschef på Herdins Färgverk i Falun (56 anställda) och före detta gymnastikdirektör, tycker inte att kortare arbetstid är ett problem.

– Vi har kompbanker som de anställda kan ta ut hela lediga dagar ur. Det fungerar bra.

– Vi har inte flexibla arbetstider på vårt företag. Idén med produktionsanpassade arbetstider är inte dum, sett utifrån produktionen. Men hur ska man ordna det socialt? De anställda blir både skift- och dagarbetare. Hur ska det fungera med dagis och fritids?

– De anställda kan bli stressade och drabbas av dålig hälsa och utbrändhet. Det leder till ökade samhällskostnader.

– Kompetensutveckling är vettigt. Samtliga anställda får kompetensutveckling hos oss. Det gäller också att utveckla jobben, till exempel att föra in mer datorer i produktionen.

– Men jag gillar inte Industrifackets krav på obligatorisk kompetensutveckling. Det är ingen lösning att tvinga fram en sådan sak. Det kommer nog att finnas företag som hittar på något bara för att de måste.

Ulf Hilding, vd vid Nolato Sunnex i Sunne (145 anställda), tycker att Industrifackets krav på sänkt övertidstak är ”vansinnigt”.

– Den mest kontroversiella frågan i avtalsförhandlingarna är nog Industrifackets krav på ett sänkt övertidstak.

– Folk är inte utbytbara. Det krävs en lång upploppsträcka för att lära nya. Kunderna beställer när de vill och de kräver snabba leveranser.

– Kortare arbetstid är en kostnadsfråga. Men det är inte bra om de anställda själva får välja hur de vill ta ut ledigheten. På vårt företag arbetar man treskift och tidvis helgskift. Det fungerar inte om man bara tappar hammaren och går.

– Kravet på kompetensutveckling är onödigt. Det är som att försöka styra en spårvagn som redan går på spåret. Det är självklart för dagens företag att medarbetarna måste tränas så att de blir bättre på vad de gör. Eller utbildas för att klara av ett annat jobb på företaget.

– Handlar det om att lära sig spela fiol på arbetstid är det en annan sak. Det har vi inte råd med.

Arbetstidsförkortning är delvis en fråga om planering, anser Bo Silén, vd för Plast AB Rune Ask i Tranås (100 anställda).

– Vi lägger ut den nuvarande arbetstidsförkortningen i samband med långhelger. Det var ett förslag från facket och det har fungerat bra. Då står ändå produktionen stilla. Blir det mer arbetstidsförkortning finns det nog möjligheter att lösa det på samma sätt.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen