Industriarbetarnas tidning

Striden på SCI på väg att lösas

2 november, 2000

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Striden om de visstidsanställda på SCI i Motala kan vara på väg att lösas. Företagets ledning tar helt avstånd från den svarta listan över anställda som gjorts vid fabriken. Och lovar samtidigt att skära ner på visstidsanställningarna.

– Det känns väldigt bra att den här striden tycks mynna ut i något bra, säger Sven-Åke Andersson, ombudsman på Metalls avdelning i Motala.

SCI har tillsatt en engelsk chef i Motala. Efter ett möte mellan Metalls avdelning och den engelska chefen, har företaget lovat att se över hur visstidsanställningar används. Innan december ska klubben och företaget ha hittat en lösning som båda parter kan acceptera.

– Jag fick känslan av att företaget nu verkligen förstår vår syn på visstidsanställningar, säger Sven-Åke Andersson.

Metalls avdelning har tidigare hårt kritiserat att omkring 300 personer under ett par år åkt in och ut i företaget på visstidsanställningar. De som inte fått komma tillbaka har framförallt tillhört två olika grupper. Antingen har de haft så långa anställningar att de enligt lagen om anställningsskydd ska ha rätt till fasta jobb om de får förlängt. Eller så har de stått på en svart lista med kränkande omdömen som kommit fram på företaget.

– Företaget erkänner att den här listan har funnits och de har tillsatt en intern utredning. SCI tar helt avstånd från listan. Den har inte varit sanktionerad av dem, det är förmodligen svenska chefer som ligger bakom, säger Sven-Åke Andersson.

Fram till den sista december ska SCI ha rätt att anställa 40 visstidsanställda. De ska bestå av personer som tidigare stoppats på grund
av att de haft chansen att få en tillsvidareanställning.

Flera personer som stått på den svarta listan har hört av sig till Metalls avdelning. Enligt Sven-Åke Andersson är det ytterst få av dem som varit arga. I stället har de känt sig ledsna och kränkta.

– Det gör mig nästan ännu mer orolig, om det är så att liknande saker förekommer på andra företag, säger han.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.