Industriarbetarnas tidning

Läkarintyg från första dagen

18 december, 2000

Skrivet av

Lear Corporation i Gnosjö kräver samtliga arbetare på läkarintyg från första sjukdagen under mellandagarna.

Uppgifter har gjort gällande att muslimska arbetare hotat sjukskriva sig eftersom man inte beviljats ledighet under ramadan. Ramadan är den muslimska högtiden som i år sammanfaller med jul- och nyårshelgerna.

Den uppgiften tillbakavisas av Christina Sällström, Industrifackets klubbordförande vid företaget.

– Det är helt fel, säger hon. Det här handlar om helt andra saker.

– Alla hade chansen att ansöka om ledighet i mellandagarna innan den 30 november. Några kom tyvärr in för sent med sina ledighetsansökningar. Bland dessa fanns några enstaka som då hotade med att sjukskriva sig. Men det var inga muslimer som gjorde det. Därför har detta absolut ingenting med ramadan att göra, säger Christina Sällström.

Klubben gillar inte att läkarintyg krävs från första sjukdagen.

– Absolut inte, vi ville egentligen inte ha det. Och egentligen vill inte företaget heller ha det.

Klubben gick dock med på att företaget införde förstadagsintyg över mellandagarna.

Peder Jidetoft är ombudsman i på Industrifackets avdelning i Gislaved. Han är kritisk till att företaget inför sådana här regler. Men han säger samtidigt att kollektivavtalet gör det möjligt för företaget att kräva förstadagsintyg.

– Men då ska det gälla viss personal, enskilda personer som misstänks vara oärliga. Att företag kräver samtliga anställda på läkarintyg från första sjukdagen är direkt olämpligt.

Även Jan Flachmeyer, distriktsläkare och verksamhetschef för vårdcentralen i Gnosjö, är kritisk.

– Jag tycker Lear ska lösa sina egna problem och inte lasta över det på det allmänna och därigenom på skattebetalarna. Men det här är ingenting typiskt för Lear. Så här gör ofta företagen i Gnosjö-trakten.

Flachmeyer anser det vara ”fullständigt förkastligt av företagen att ägna sig åt sånt här”.

– Vi lider redan av stor brist på läkare. Då är det befängt att företagen kräver att vi ska ägna oss åt den här typen av arbetsinsatser. Resultatet blir att vi får en större arbetsbelastning som andra patienter blir lidande av.- Vill företagen ägna sig åt sånt här får de väl anställa en egen företagsläkare.

– Sedan tycker jag det är märkligt att företag tror att man kan utvecklas långsiktigt om man samtidigt odlar denna misstro mot de anställda. Sånt här hör det förgångna till. Att facket kan gå med på sånt här är för mig fullständigt obegripligt.

Flachmeyer fick i kontakterna med Lears personalchef i Gnosjö uppfattningen att ramadan var anledningen till företagets agerande.

– Först ringde Lear min sjuksköterska och sedan ringde jag själv upp personalchefen. Slutsatsen var att reglerna infördes på grund av ramadan.

De uppgifterna tillbakavisas av fackklubben. Det fanns ju inga muslimer bland de arbetare som hotat att sjukskriva sig om de inte fick ledigt.

Så vad säger personalchefen? Är ramadan anledningen till förstadagsintygen? Eller har personalchefen och distriktsläkaren missuppfattat varandra? Eller har personalchefen rentav dragit till med ramadan för att distriktsläkaren lättare skulle förstå anledningen till att kräva sjukintyg från första dagen?

Det får vi inte veta. Lear Corporations personalchef i Gnosjö vill inte uttala sig för media i denna fråga. Hon hänvisar till Lears informationspolicy som säger att alla informationsfrågor hanteras av Malene Pichels på huvudkontoret i tyska Sulzbach.

Dagens Arbete har förgäves sökt Malene Pichels för en kommentar.

Amerikanska underleverantörsjätten Lear Corporation köpte för några år sedan Gnösjöplast och Åvikens plast och har nu slagit samman de bägge företagen i ett.

Företaget tillverkar plastdetaljer till bilindustrin och har 220 anställda. 50 personer har nyanställts under hösten och dessutom har ett 20-tal lånats in från Lears fabriker i Tanumshede och Färgelanda.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?