Industriarbetarnas tidning

Metall avvisar bud

5 december, 2000

Skrivet av

Metall, Sif och CF avvisar det första budet från motparten Sveriges verkstadsindustrier. Budet är helt oacceptabelt, kommenterar Metalls avtalssekreterare Anders Tiderman.

Visserligen medger arbetsgivarna att det finns pengar att hämta. Men 4 procent på tre år är alldeles för lite för Metall som krävt 3 procents högre löner på ett år.

Arbetsgivarna vill att pengarna läggs ut i lokala potter. Den som inte hänger med i löneutvecklingen garanteras 325 kronor mer i månaden efter de tre avtalsåren.

Den stora knäckfrågan är arbetstiden och vem som bestämmer över hur den ska förläggas.

– Arbetsgivarna vill ta makten över arbetstiderna. För oss är det viktigt att slå vakt om det inflytande våra verkstadsklubbar idag har över arbetstiderna, säger Tiderman.

I förra avtalsrörelsen fick arbetsgivarna in en så kallad arbetstidskorridor. 24 minuter per vecka kunde arbetsgivaren förfoga över, förutsatt att som stupstocksreglernas arbetstider gällde (kl 7.12-16.12).

Alla hade väntat sig krav på utvidgning av korridoren. Men nu drar arbetsgivarna överraskande tillbaka korridor. Stupstocken kan man också tänka sig att behålla.

Men i gengäld kräver arbetsgivarna mer tid att bestämma över. Från och med första februari nästa år vill Sveriges verkstadsindustrier att arbetsgivaren fritt ska kunna förfoga över 52 timmar om året.

Under den treåriga avtalsperioden ska denna fria förläggningsrätt utökas till 62 timmar om året. Den enskilde och verkstadsklubben ska, enligt förslaget, underrättas två veckor innan. Timmarna ska kunna läggas ut när som helst utan att OB- eller övertidsersättning betalas ut.

– Arbetsgivarna vill helt enkelt fritt kunna lägga ut mer ordinarie arbetstid när som helst under dygnet. Det här är sämre än arbetstidskorridoren och totalt oacceptabelt, enligt Anders Tiderman.

Sveriges verkstadsindustrier vill dessutom göra riksavtalets anställningsvillkor dispositiva. Avtalets tvingande regler om exempelvis OB- och övertidsersättning skulle kunna förhandlas bort av klubbar och individer. Arbetsgivarna vill så långt som möjligt göra upp med den enskilde direkt om anställningsvillkoren. Dit hör dessutom exempelvis regler för arbetstidsförkortning.

Vad gäller arbetstidsförkortning bjuder arbetsgivarna 6 minuters kortare veckoarbetstid från första februari 2002 och ytterligare 12 minuter från första februari 2003. Om riksdagen fattar beslut om arbetstidsförkortning vill arbetsgivarna kunna räkna av motsvarande tid från avtalet.

Reglerna för arbetstidsbanken vill arbetsgivarna göra om så att arbetstidsförkortning ska kunna lösas ut med pengar i form av en pensionspremie.

Arbetsgivarna vill också utöka rätten att visstidsanställa utöver avtalets 12 månader. Däremot säger VI inget om kompetensutveckling i sitt bud.

– Vilket är lite besynnerligt, säger Anders Tiderman. Det är förvånande eftersom de ofta talar om vikten av kompetensutveckling.

Av arbetsmiljöfrågorna som skulle fånga upp stressen och den nya ohälsan blev bara ett förslag på en arbetsgrupp.

– Och det är ju inte mycket att komma med när vi vet vilka problem som finns på arbetsplatserna, problem som måste börja åtgärdas nu.

Två arbetsgrupper jobbar nu vidare med dels ”VA 2000”, det moderniserade verkstadsavtalet, dels med ett specifikt småföretagaravtal.

Nästa viktiga hållpunkt i verkstadsförhandlingarna infaller den 21 december då delegationerna åter är samlade. Dessförinnan har Metall tre förhandlingsdagar inplanerade med stålindustrins arbetsgivare i Stål- och metallförbundet.

Om inget verkstadsavtal är träffat före årsskiftet kommer förhandlingarna att ledas av två opartiska ordföranden. Verkstadsavtalet löper ut sista januari. Risk för konflikt?

– Vi tar en sak i taget, svarar Anders Tiderman. Nu siktar vi in oss på den 21 december

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?