Industriarbetarnas tidning

Metallarna nobbade SCI:s bud

4 januari, 2001

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Förhandlingarna mellan SCI i Motala och facket har kört fast. Metallarna säger nej till ledningens slutbud, som skulle ha löst den långa striden om visstidsanställningar på företaget.
I höstas gick Metalls avdelning i Motala ut med hård kritik mot SCI i Motala. Enligt Metall hade företaget satt i system att utnyttja visstidsanställningar till maximalt tolv månader under produktionstoppar, i stället för att ge tillsvidareanställningar.

Omkring 300 personer hade under en längre tid åkt in och ut ur företaget. De som inte fick komma tillbaka hade antingen kvalificerat sig för tillsvidareanställning eftersom de arbetat tolv månader. Eller stod de på en svart lista med kränkande omdömen som Metall offentliggjorde.

Efter långa förhandlingar kom facket och företaget överens om att hitta en lösning på problemet med visstidsanställningar före nyår. Under tiden beviljade Metall centralt ett undantag från avtalet för omkring 40 visstidsanställda som fick fortsätta sin tillfälliga anställning i mer än 12 månader. Företaget var dock tvunget att vid årsskiftet visa en plan för hur man på sikt ska klara problemen med visstidsanställningar. Det har man inte gjort.

Efter nyår fick samtliga visstidsanställda, inklusive de 40 som det beviljats undantag för, gå hem. Företaget säger sig inte behöva dem längre. Men om produktionen går upp igen, riskerar historien med många visstidsanställningar att upprepas. För att komma undan problemet, ville SCI införa produktionsanpassad övertid. Men företagets slutbud nobbades av de 600 anställda, när de samlades av verkstadsklubben innan jul.

– Vårt förslag var att medlemmarna skulle jobba en timme och få betalt för två, men företagets slutbud var att en timme skulle ge en och en halv, säger Uwe Braatz, verkstadsklubbens ordförande.

Dagens Arbete har inte lyckats nå SCI:s personalchef Kjell Larsson, men han har tidigare avböjt att kommentera fackets kritik mot att företaget utnyttjar visstidsanställningar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.