Industriarbetarnas tidning

Gick med i Metall – sparkades

8 mars, 2001

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

När mannen gick med i Metall blev han uppsagd. Arbetsgivaren hävdar att han skulle ha blivit det ändå. Men Metalls ombudsman Anders Throbäck anser att uppsägningen kunde ha stoppats om det inte varit för de nya turordningsreglerna.- Jag är övertygad om att han blev uppsagd för att företagaren inte ville teckna kollektivavtal med oss, säger Anders Throbäck som är ombudsman i Metalls avdelning 11 i Kristianstad.

Bakgrunden är att en av de två anställda vid Bilservice i Everöd AB gick med i Metall tidigare i vintras. Anders Throbäck ville då teckna kollektivavtal med företaget. Företaget vägrade. I stället har den anställda mannen nu sagts upp. Trots att han har längre anställningstid än sin arbetskamrat.

Arbetsgivaren motiverar uppsägningen med arbetskraftsbrist och hävdar att den uppsagda mannen saknar rätt kompetens. Även innan de nya turordningsreglerna trädde i kraft vid årsskiftet kunde undantag från turordningsregeln göras med hänvisning till kompetenskrav. Skillnaden är att nu kan undantagen inte provas i domstol. Därför kunde Metalls ombudsman inte driva ärendet vidare. Trots att han är övertygad om att uppsägningen beror på att arbetsgivaren vägrar teckna kollektivavtal.

– Med de gamla reglerna hade vi kunnat förhandla om saken, så att arbetsgivaren tvingats argumentera för sin sak. Men nu behövs inte det. Vi är tillbaka på 1920-talet, säger Anders Throbäck.

Företagets ägare Salvatore Giuffrida blir upprörd över anklagelserna från Metall. Han hävdar att han informerade den anställde om att han skulle bli av med jobbet redan innan han hade gått med i facket.

– Uppsägningen har ingenting med kollektivavtal att göra, säger han.

Salvatore Giuffrida medger dock att han inte har mycket till övers för facket och att han inte vill teckna kollektivavtal.

– Vad ska det vara bra för? Mina anställda får lön och semester och är försäkrade hos Länsförsäkringar.

De nya turordningsregler som trädde i kraft vid årsskiftet ger arbetsgivare med upp till tio anställda rätt att undanta två personer med särskilda skäl vid uppsägning på grund av arbetskraftsbrist.

Dagens Arbete har försökt att nå den uppsagde mannen, men inte lyckats.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?