Industriarbetarnas tidning

Inhyrning och övertalighet samtidigt

22 mars, 2001

Skrivet av

Ericsson har över tusen inhyrda verkstadsarbetare i Sverige.Samtidigt väntar de anställda på fabriken i Linköping på besked. Ännu vet man inte hur många som tvingas gå, utöver de 500 som redan angetts som övertaliga.

Även på Kumla-fabriken oroas många inför koncernledningens åtgärdsprogram, som väntas nästa vecka.

Samtidigt har andra Ericsson-fabriker hur mycket jobb som helst.

– Flytta produktion från oss till de fabriker som har lite att göra, säger Christer Söderström, metallklubbens ordförande på Ericsson Radio Systems i Nynäshamn.

Nynäshamns-fabriken har 220 inhyrda arbetare. Det innebär att nästan hälften av verkstadsarbetarna tillhör Proffice eller Manpower.

– Kan vi lära upp inhyrda på två veckor kan vi lika gärna låta jobben göras på andra Ericsson-fabriker som har lite jobb, säger Söderström.

Efter jul tvingades ett drygt hundratal inhyrda lämna fabriken. Då fanns det mindre att göra. För några veckor sedan ökade produktionen igen.

– Då tar vi in från bemanningsföretagen igen. Men vi får inte tillbaka de som varit här tidigare, de har fått andra uppdrag inom Manpower och Proffice.

– Istället får vi in folk som vi måste lära upp. Det tar tid och kostar pengar.

Klubben har länge undrat vad bemanningsföretagen kostar företaget.

– Men vi får inga svar. Vi anar att det är dyrt, men prislappen är en affärshemlighet mellan Ericsson och bemanningsföretagen, säger Söderström.

Nynäshamns-fabriken har så mycket att göra att tillverkning lagts över till gamla Ericsson-fabriken i Visby, som nu ägs av amerikanska Flextronics. Jobb läggs även ut på Elcoteq i Estland och på Ericssons fabrik i Polen.

– Vi har montörer som instruerar folk i Tallinn och vi har polska montörer på plats här i Nynäshamn. Då skulle vi också kunna lära upp folk på andra Ericsson-fabriker med lite att göra, säger Söderström.

Övertidsarbete har planerats fyra helger i följd och semesterns förläggning har begränsats.

– Många orkar inte längre. De har redan jobbat för mycket övertid. De är trötta och slitna. Att de nu får svårare att välja semesterperiod gör inte jobbet lättare.

Nynäshamnsfabriken är inte den enda med många inhyrda. Även Borås, Gävle och Kista har en stor andel av verkstadspersonalen inhyrd från bemanningsföretag. Totalt har Ericson drygt 1 000 inhyrda på de fyra orterna.

Jobben skulle, enligt facket, kunna göras av exempelvis de anställda i Linköping där man i dag inte har mycket att göra. Joel Zenckert, metallklubben i Linköping:

– Den diskussionen har vi fört med företaget, men de vill inte lyssna på det örat.

Ännu är det oklart om hur många som ska bort från Linköping utöver de 500 som redan varslats. Fabriken har 1 150 metallarbetare och 450 tjänstemän.

Facket och företaget är delvis överens om villkoren för de som tvingas lämna företaget. Alla som sägs upp garanteras 12 månader i M-power. Med full lön får de under ett år chansen att bland annat söka nytt jobb inom ramen för M-power-projeketet.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?