Industriarbetarnas tidning

Jämställdheten räddar jobb

26 mars, 2001

Skrivet av HENRIK LUNDBLOM

Ålö-maskiner utanför Umeå ger de anställda möjlighet att vara föräldralediga med full ersättning. Det leder till att företaget inte behöver säga upp lika många som planerat.I februari varslades 60 metallare vid Ålö utanför Umeå om uppsägning. Det har aldrig tidigare hänt redskapstillverkaren Ålö under deras femtioåriga historia. Förhandlarna hade därför inte särskilt stor erfarenhet av uppsägningar.

Facket tog hjälp utifrån för att få idéer till vad som går att kräva vid en förhandling. Det var då som idén om kompenserad föräldraledighet dök upp.

– Vi tog en del av vår prisade jämställdhetspolicy till hjälp för att få igenom förslaget om föräldraledigheten, säger fackklubbens ordförande Patrick Nygren.

Det innebär att företaget går in och betalar ut 20 procent av lönen för att kompensera det ekonomiska bortfallet under föräldraledigheten. Kravet är att föräldraledigheten varar i minst tre månader. När någon är föräldraledig ska befattningen ändå vara bemannad. Det räddade kvar ett par tjänster.

Bland annat av detta skäl behöver endast 45 av de 60 varslade metallarna lämna företaget.

Enligt Patrick Nygren är det normalt att den som har lägst lön stannar hemma med barnen eftersom det påverkar hushållskassan minst.

– Vad har man råd med? Att vara hemma kostar familjen mycket pengar, nu får man en möjlighet att välja, säger Patrick Nygren.

Nio personer, varav åtta är män, har nappat på möjligheten att vara hemma med sina barn.

Lösningen med kompenserad föräldraledighet är än så länge bara tillfällig men Patrick Nygren tror och hoppas på att den ska finnas kvar även i fortsättningen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.