Industriarbetarnas tidning

Fler slussas ut från Samhall

7 juni, 2001

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Samhall lyckas slussa ut fler arbetshandikappade i annat arbete än tidigare. Men samtidigt blir också allt fler arbetshandikappade sjuka av sina jobb på Samhall.Sedan två år tillbaka kräver staten att minst fem procent av Samhalls anställda med arbetshandikapp ska gå över till den reguljära arbetsmarknaden. Företaget har nästan klarat målet för år 2000. Då fick 4,9 procent av de anställda arbete hos en annan arbetsgivare i minst sex månader. Det framgår av företagets egen personalberättelse.

Antalet övergångar har ökat sedan 1996, främst på grund av att arbetsmarknaden förbättrats och att många kunnat få lönebidrag. Många som slussas ut på den reguljära arbetsmarknaden återvänder senare till Samhall igen. Men de har blivit färre. Fler får alltså vara kvar på den övriga arbetsmarknaden. Andelen som kommer tillbaka till Samhall har sjunkit från 42 procent 1995 till 32 procent 1999.

Räknat i antal anställda betyder det att 1 016 anställda på Samhall fick en ny arbetsgivare 1999. Av dessa återvände 325 personer till Samhall inom återanställningstiden, det vill säga ett år.

– Det beror på att arbetsmarknaden ser bra ut. Men mycket beror också på oss, att vi medvetet letar efter jobb som kan passa våra anställda, säger Mari-Ann Levin Pölde, personalutvecklingschef på Samhall.

Karl-Gunnar Karlsson, ordförande i metallarnas riksförening i Samhall och klubbordförande på Samhall i Avesta, tycker också att siffrorna är positiva.

– Det här visar att det finns saker som fungerar bra inom företaget. Men det är ändå bara en liten del som byter jobb. Alla kan inte heller rehabiliteras så att de kan jobba någon annanstans.

Att allt inte är frid och fröjd inom Samhall syns även i företagets personalberättelse. Samhall följer den allmänna trenden i arbetslivet med att allt fler blir sjuka på sina jobb. I Samhall sker ökningen från en redan hög nivå. Mellan 1994 och 2000 har sjukfrånvaron för anställda med arbetshandikapp ökat från 14,3 till 19,5 procent.

– Det finns mycket oro inom företaget över marknadsanpassningen och omorganisationer, säger Karl-Gunnar Karlsson.

Samhalls ledning har tillsatt en arbetsgrupp som ska reda ut vad den ökade sjukfrånvaron beror på.

– Vi tittar bland annat på hur omstruktureringarna i företaget påverkat de anställda, säger Mari-Ann Levin Pölde.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?