Industriarbetarnas tidning

Anställda anklagar Saab för mobbning

9 juli, 2001

Skrivet av KAJSA HEINEMANN

– De vill inte ha gamla kärringar. De säger att vi är för sjuka, men det är inte sant. Jag var tidigare sjukskriven i nio år för en förslitningsskada, men för fem år sedan gav jag mig fan på att komma igen. Och det har jag också gjort. Under alla dessa år har jag bara varit sjukskriven i tre veckor – och det var efter en trafikolycka, säger Ritva Ritzén, 58 år och sedan tjugotvå år anställd på Saab Automobil Powertrain i Södertälje.

Nu uppmanas hon och hennes sju kollegor – de flesta är liksom hon själv finska kvinnor i femtio årsåldern – att säga upp sig. För att övertala kvinnorna att byta jobb har två konsulter från Personal- och livsutveckling AB från Västerås hyrts in. Något som hittills inte lett någonstans – förutom att kvinnorna känner sig kränkta och ledsna; de vill varken byta jobb eller företag. Och den lokala fackklubben är splittrad.

– Vi har inte haft något stöd alls från facket, snarare tvärtom. Fackordförande Bo Karlsson har inte velat lyssna på oss utan bara upprepat vad ledningen sagt, säger Ritva Ritzén, en av dem som nu uppmanas att sluta.

– Man blir så förbannad och ledsen, fortsätter hon. Facket ska väl vara till för oss medlemmar?

Bo Karlsson har hittills drivit ärendet men sedan en tid har skyddsombudet Kenneth Lingefalk tillsammans med ytterligare en person från facket tagit över.

– Det är sant, vi drar inte jämt Bo Karlsson och jag. Han tror att det här är en bra grej för tjejerna. Men tjejerna själva vill ju inte och då måste vi stötta dem. Jag har varit på möten och hört herrarna säga att kvinnorna ska lotsas ut i jobb utanför företaget eller börja studera. Men vem fan vill börja plugga när man är 58 år? säger Kenneth Lingefalk och fortsätter:

– De trycker ju ner de här tjejerna så långt som möjligt. Jag har själv varit med när verkstadsingenjören säger: ”du är överviktig och kommer inte klara det här” och ”du är för kort”. Jag menar så kan man inte prata, det är ju kränkande. Arbetsskada kan vem som helst få.

Vare sig Bo Karlsson, som är fackklubbens ordförande eller personalchefen Berit Hulth vill i dagsläget inte kommentera händelsen:

– Det stämmer inte, säger Bo Karlsson. Vi har en process med företaget och den ska vi fullfölja. Vi följer de spelregler som finns. Mer vill jag inte kommentera.

Och Berit Hulth:

– Jag kommenterar ingenting, vi är mitt uppe i förhandlingar. Men jag kan säga att du har underrättats fel.

Klart är i alla fall att Ritva Ritzéns och kollegornas nuvarande arbetsuppgifter, delmontering av bilar, ska integreras i en ny organisation. Och i den finns ingen plats för dem.

– Tjejerna måste ju få en chans att pröva, säger Kenneth Lingefalk. Ledningen påstår att de redan har fått en chans, men enligt tjejerna har de inte fått det. Vi är valda av medlemmarna och det här är en arbetsmiljöfråga. Vi kommer driva det här centralt om så behövs.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?