Industriarbetarnas tidning

Arbetsskadebonus med baksida

5 september, 2001

Skrivet av KENNETH SAMUELSSON

Färre olyckor ger högre bonus för anställda på Nynäshamns oljeraffinaderi. Men huvudskyddsombudet Bert Pedersen, är kritisk och menar att bonusen kan leda till mobbing. – Arbetsskadebonusen är åt helvete, säger Bert Pedersen, där han sitter i solen på en vit plaststol utanför personalmatsalen. Luften står stilla och doften av olja vittnar om att företaget bland annat tillverkar det svarta bindemedlet i asfalt och olika smörjoljor.

Den kritiserade arbetsskadebonusen är en bonus som delas ut till de anställda efter årets slut. Varje olycka som leder till minst en dags sjukskrivning minskar bonusen. Företagets argument för att införa bonusen är att den gör arbetarna mer försiktiga på arbetsplatsen. Men enligt Bert Pedersen blev en av de kaxigaste killarna på företaget nästan utmobbad 1999, när han cyklade omkull och skadade sig och därmed sänkte bonusen rejält det året.

– Hade det varit en svagare person vet jag inte vad som hade hänt. Risken med en bonus är att man står ut med en dålig arbetsmiljö och i stället är försiktig. Då slipper arbetsgivaren att göra något åt arbetsmiljöproblemen, säger Bert Pedersen, som både är huvudskyddsombud och klubbordförande på raffinaderiet.

Men, enligt Bert Pedersen, finns det också en risk att man inte rapporterar alla brister i arbetsmiljön, eftersom att detta minskar bonusen.

Johnny Petterson, som är platschef på Nynäs Raffinaderi i Nynäshamn känner inte till någon mobbing, utan är övertygad om att bonusen leder till färre olyckor, även om ingen utvärdering finns som visar detta. Han tror inte heller att någon struntar i att rapportera på grund av risken att minska bonusen.

– Däremot kan det vara så att en person som skadar sig lite, drar sig för att sjukskriva sig för att inte belasta statistiken, säger Jonny Pettersson.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.