Industriarbetarnas tidning

Grafiker går – Samhall­anställda stannar

25 september, 2001

Skrivet av LISBETH ULFSTEDT

GTC i Luleå varslade fem fast anställda samtidigt som inhyrd personal från Samhall jobbar kvar på samma avdelning.

– Vi tycker alla att det är helt fel, men kan inget göra, säger grafikernas klubbordförande Clary Lundberg.

Det är kärvt för civiltryckeriet GTC i Luleå och företaget måste minska sin personalstyrka. Fem av de senast anställda grafikerna har varslats om uppsägning, tre från bokbinderiet, en från repro och en tryckare. På bokbinderiet arbetar samtidigt fem personer som är anställda på Samhall. Klubben höll med företaget om att något måste göras, men inte att fast anställd personal skulle behöva gå.

– Det kan inte vara meningen att anställda på Samhall ska peta ut fast anställd personal i arbetslöshet, anser Clary Lundberg. Hon framhåller samtidigt att klubben inte har något emot personerna från Samhall, utan att det är företeelsen man vänder sig emot.

Det som upplevs som stötande är att fast anställda grafiker går ut i arbetslöshet, medan Samhallanställda inte kan bli arbetslösa, utan de får behålla sin lön och får byta arbetsplats.

Klubben anser att inte bara de tre från bokbinderiet skulle behålla sina jobb, utan även de två andra borde ha omplaceras dit, eftersom det är lätt för dem att lära sig maskinerna.

Klubben och arbetsgivaren kom inte överens och frågan gick till central förhandling, med samma resultat. Lagen om personaluthyrning gör nämligen ingen skillnad på personal inhyrda från exempelvis vinstdrivande Manpower eller från Samhall som får bidrag av samhället.

– Vi tycker att det är fel, eftersom vi skattebetalare subventionerar Samhall. Vi trodde aldrig att det var meningen att fast anställda skulle behöva gå från sina jobb för att Samhallanställda skulle få behålla sina arbetsställen, säger Clary Lundberg.

Hon får medhåll av region Norrlands ombudsman Lars-Åke Sjögren. Han tror heller inte att det var meningen när lagen skrevs att Samhallanställda skulle kunna ersätta fast anställd personal. Han menar att arbetsgivaren valt att läsa lagens bokstav.

– Det är dålig affärsmoral helt enkelt, och så här borde det inte få gå till, anser han.

Hans Rehnström, vd på GTC, hänvisar till det affärsmässiga avtal han har med Samhall.

– Vi har avtal som vi ska hålla oss till. Det är också en trygghetsfråga för de Samhallanställda, som man inte bara kan slänga ut och in hur som helst, säger han.

Det var för flera år sedan som GTC till att börja med lade ut hela sin bokbinderiverksamhet på Samhall i Luleå. När sedan Samhall lade ner hela sin grafiska produktion tog GTC över några av maskinerna och hyrde in fem anställda på Samhall. Bokbinderiet växte och till slut arbetade både GTC-anställda och samhallanställda sida vid sida på avdelningen.

Grafiska Fackförbundet har centralt har tagit upp frågan med Samhalls huvudkontor och diskussioner pågår.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.