Industriarbetarnas tidning

’Beslutet kan störa avtalsförhandlingarna’

2 december, 2001

Skrivet av

Det är dagen efter den stora lönedebatten då metallkongressen körde över förbundsstyrelsen och antog ett uttalande mot subjektiv lönesättning.Inte för att förbundsledningen skulle vara för subjektiva löner. Subjektiva löner skapar irritation och orättvisa, anser förbundsstyrelsen. Så långt var man ense med kongressmajoriteten.

Men beslutet kan störa ritningarna för nästa avtalsrörelse.

– Beslutet innebär att frågan på något sätt måste lyftas fram i nästa avtalssrörelse, säger Anders Tiderman, Metalls avtalssekreterare, som förde förbundsstyrelsens talan.

Tiderman anser att det varit bättre om frågan gått vidare till avtalsrådet.

Var det ett olyckligt beslut?

– Nej, det kan man inte säga. Problemet är bara att ett sånt här beslut kan störa förberedelserna inför avtalsrörelsen. Det är alltid bra att starta avtalsrörelsen med ett städat bord.

Vad är problemet?

– Det är förmodligen två år till nästa avtalsrörelse. Hur situationen är då vet vi inte.

Men på vilket sätt skulle beslutet kunna störa upplägget inför avtalsrörelsen?

– Kravet på att förändra löneprinciperna kan ta kraft från andra avtalskrav.

I kongressdiskussionen hävdade Tiderman att löneprincipernas skrivningar hela tiden förbättrats sedan de infördes 1993. Att de ändå är impopulära är ingen hemlighet.

– Men jag är rädd för att det finns en övertro på vad man kan väva in för kriterier i stället för löneprinciperna.

– Även om vi får bort löneprinciperna innebär det ingalunda några garantier mot subjektiv lönesättning, i synnerhet om det saknas lönesystem på arbetsplatsen.

Beslutet föregicks av en maratondebatt, väckt av en motion från Luleå-avdelningen.

Enligt beslutet ska förbundsstyrelsen ”verka för att individuell lönesättning enbart ska grunda sig på objektiva och mätbara faktorer som följaktligen ska vara vägledande för framtida avtal”.

Löneprinciperna infördes i verkstadsavtalet i och med 1993 års avtalsrörelse. Enligt löneprinciperna ska lönesättningen bland annat ”vara differentierad efter individuella eller andra grunder. Löneskillnader skall vara väl motiverade och sakligt grundade”. Hänsyn ska tas till bland annat ansvaret, arbetets svårighetsgrad och arbetsmiljön.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.