Industriarbetarnas tidning

Mölnlycke i Thailand går med på fackets krav

27 december, 2001

Skrivet av ELISABET HOFF

En facklig strid vid Mölnlycke i Thailand har fått en ovanlig lösning. Fackligt aktiva på fabriken ska få utbildning i Sverige av Industrifacket – och företaget betalar resan.
Industrifackets ordförande Leif Ohlsson är klart nöjd med sitt besök på Mölnlycke Health Cares fabrik Thai Clinipro i Bangkok i december.

– Förutom att företaget lägger ner fabriker i Norden och flyttar till frizoner i Asien verkar det som om företaget vill ha relationer med facket och lösa de problem som finns och det måste man säga är positivt, säger Leif Ohlsson.

Särskilt nöjd är han med att Mölnlycke gick med på att bekosta resa och uppehälle för två, tre fackligt aktiva som i vår ska bjudas till Sverige för att få facklig utbildning i Industrifackets regi.

Industrifackets besök föranleddes av att det thailändska facket i höstas bad om hjälp sedan 23 fackligt aktiva fått sparken efter en protestaktion mot övertid. Svenska medier skrev både om detta och om de låga lönerna och den dåliga arbetsmiljön vid Thai Clinipro.

Eftersom det brevvägen var rätt svårt att utreda vad som hänt och varför, beslutade Industrifacket att lägga in ett besök i Bangkok under en sedan tidigare planerad Asienresa.

Väl på plats lyckades man till slut få bättre klarhet. Det visade sig att av de 23 som sagts upp var det egentligen bara tre som fortfarande hade problem och stod utan jobb. Resten hade fått nya jobb och de flesta hade kommit överens med företaget om ett avgångsvederlag.

– När vi pratat med Mölnlycke fick två av dem genast tillbaka sina jobb, berättar Industrifacket.

Den tredje personen var chanslös, efter att ha kommit en halv dag för sent till den arbetsdomstol som skulle avgöra personens fall.

Industrifacket tog också upp annan kritik som klubben på fabriken hade. Dels att ordinarie arbetare på nattskiftet flyttats till dagskiftet och att inhyrda tagits in på nattskiftet i stället och inte fått nattersättning. Dels att belysningen är dålig. Bägge sakerna lovade företaget att åtgärda.

På Thai Clinipro, som syr engångsartiklar för sjukvården, jobbar 1 100 personer. De flesta är kvinnor. Fabriken ligger i en så kallad frizon där utländska företag erbjuds särskilda skatter och tullavgifter.

– Det var ändå mer positivt än jag hade tänkt mig, säger Leif Ohlsson.

– Den fysiska arbetsmiljön var rätt okej, men arbetstakten var naturligtvis oerhört hög. Men vi tycker att Mölnlycke visade en god vilja. Problemet är att nivån på de fackliga kunskaperna är låg. Det är därför vi vill utbilda några ur klubben i Sverige.

Mölnlycke Health Care, med säte i Göteborg, är en av världens ledande tillverkare av produkter för operationer. Fabriken i Bangkok ägs helt av koncernen som bygger ytterligare en fabrik i samma område.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?