Industriarbetarnas tidning

Friskare på Lear i Trollhättan

21 januari, 2002

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Närvarobonusen på Lear har tagits bort. Medan den fanns sjönk frånvaron. Men facket är inte säkra på att det är bonusens förtjänst.

När Lear i Trollhättan i höstas erbjöd tusen kronor mer i månaden till anställda som var friska fick både företaget och facket mycket kritik. Men enligt Ulf Holmeby, Metallklubbens ordförande på Lear, kom inte mycket av kritiken från de egna medlemmarna.

–  Det var mest folk utifrån som hade synpunkter på det. Man kände ju inte till hela bilden, vad det var vi försökte förändra.

Bonusen kom till under en period när över 25 procent av de anställda var sjukskrivna. Metalls fackklubb ansåg att det berodde på en orimligt hög arbetsbelastning med många övertidstimmar. Bonusen togs bort vid årsskiftet, efter fyra månader. Det var helt enligt planerna – den var bara tänkt som en tillfällig lösning. Och kanske har den haft effekt. Frånvaron i dag är nere på mellan fem och sex procent.

Men Ulf Holmeby är inte övertygad om att det beror på de extra pengarna. Viktigare är att stressen på jobbet minskat något, menar han.

– Jag tror företaget börjat lyssna lite mer till oss. Under hösten hade vi ett bemanningsföretag inne och nu har man börjat anställa igen.

– Dessutom har det varit lugnt på Saab ett tag, så vi har inte behövt arbeta övertid som i höstas.

För fackklubben är den största segern att företaget gått med på att undersöka möjligheten att förändra arbetsorganisationen för att förbättra arbetsmiljön. En projektgrupp har bildats med representanter från Metall, Sif, Ledarna och en projektledare från högskolan i Trollhättan.

– Det är det viktigaste som hänt. Jag hoppas och tror att det kan göra saker bättre, säger Ulf Holmeby.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.