Industriarbetarnas tidning

Abu vill strunta i återanställning

5 februari, 2002

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

En ny strid om inhyrning kan blossa upp på Abu i Svängsta. Ännu en gång kräver fackklubben att företaget går på återanställningslistan. Och ännu en gång vill företaget hyra in i stället.

Den fackliga kritiken mot att Abu ville hyra in 18 anställda i stället för att återanställa dem har varit stor. Tvisten är nu på väg upp i arbetsdomstolen. Men det skrämmer inte företagsledningen på Abu från att vilja göra samma sak igen.

Företaget säger sig nu ha behov av ytterligare omkring 16 anställda från mitten av februari fram till sommaren. Metalls fackklubb på företaget har gått med på att visstidsanställa 16 personer – om de tas från den lista på tidigare anställda som har återanställningsrätt i nio månader, enligt lagen om anställningsskydd.

För att gå företaget till mötes har fackklubben backat från kravet på att de som återanställs måste få fast anställning.

– Vi godkände att de inte kan se hur stort behovet av personal är och därför behövde visstidsanställa. Vi var också beredda att diskutera tiden för visstidsanställningar, säger Tord Svensson, ordförande för metallklubben i Svängsta.

Men det räckte inte för Abu. Företaget krävde att bara behöva ta sex personer från listan och hyra in de tio andra.

– Vi svarade att de får visstidsanställa sex. Sen får vi väl ta förhandlingar om de andra om det är så att de ändå hyr in. Vi förstår ärligt talat inte varför de gör så här. Det måste ha gått prestige i frågan, säger Tord Svensson.

Jan Sjöblom, produktionschef på Abu, vill framställa saken som att facket inte godkänt några visstidsanställningar alls:

– Klubben är inte med på att visstidsanställa. Säger de något annat så ljuger de.

Men klubben har ju godkänt visstidsanställningar, bara ni går på listan?

– Vi kan inte säga hur stort vårt behov är. Att sex personer behövs vet vi. Sen vill vi hyra in tio, eftersom vi har flexibilitetskrav på en till två veckor. Då kan vi inte visstidsanställa på längre tider än så här.

Företaget har deklarerat att man behöver ny personal från den 18 februari. Om det då dyker upp anställda från ett bemanningsföretag kan proceduren med att facket lägger ett veto och kräver skadestånd för brott mot återanställningsskyddet upprepas ännu en gång.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.