Industriarbetarnas tidning

Etiskt samarbete sprack

4 mars, 2002

Skrivet av SARA AHNBORG

Industrifacket och Handelsanställdas förbund ställer sig utanför planer på oberoende kontroll av hur klädföretagen sköter sina anställdas arbetsvillkor.

Orsaken är bland annat att projektledaren och fackens representanter har haft svårt att förstå varandra.

Tanken var att olika klädföretag skulle låta en organisation, DressCode, kontrollera om företagen håller vad de lovat och förbättrar arbetsvillkoren för de anställda världen runt. Det kan handla om barnarbete eller minimilöner. De företag som håller sig till koden skulle få använda ordet DressCode i sin marknadsföring.

Förslaget utarbetades av Renée Andersson, som var projektledare. I projektgruppen ingick fyra klädföretag och ett antal ideella organisationer, förutom Industrifacket och Handels.

Renée Andersson säger att förbunden tackat nej till fortsatt samarbete.

Industrifackets Mats Svensson menar i stället att det är projektledaren som uteslutit dem för att de varit för negativa. Han tror att DressCode skulle bli alltför beroende av företagen. Han tycker också att den tystnadsplikt som ska gälla DressCodes medlemmar är en allvarlig brist.

Enligt honom och Handels representant bör Renée Andersson sammanfatta alla synpunkter och göra ett nytt förslag.

– Vi väntar på ett omarbetat slutförslag. Enligt vår uppfattning finns det ännu inget förslag att ta ställning till, säger Mats Svensson .

Renée Andersson tycker att förbunden missförstått det hela.

– Det är organisationerna själva som tillsammans ska utarbeta slutförslaget. Mitt förslag är ett underlag till den diskussionen.

Sedan förbunden skickade in sin kritik har de inte deltagit i arbetet med DressCode.

I slutet av mars kommer de organisationer som valt att fortsätta delta i diskussionerna att träffa de fackliga representanterna för att se om de kan komma med i projektet igen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.