Industriarbetarnas tidning

Tyska Metall punktstrejkar

5 april, 2002

Skrivet av SARA AHNBORG

Tyska IG Metall varningsstrejkar punktvis sedan påskveckan. Förbundet kräver ett ettårsavtal med en löneökning på 6,5 procent.

Arbetsgivarföreningen för de tyska verkstadsindustrierna, Gesamtmetall, erbjuder två procent om året i två år.

Jan-Åke Olsson, som är internationell sekreterare på Metall, säger att den tyska avtalsrörelsen hittills flutit på normalt.

– Det är alltid varningsstrejker. Så har det varit de senaste 20 åren. IG Metall brukar gå ut väldigt högt och arbetsgivarna brukar säga att läget är hopplöst. Sen brukar de göra upp i sista stund, precis innan en riktig strejk bryter ut, eller efter en kortare strejk. Avtalet brukar hamna på knappt hälften av IG Metalls krav.

Till skillnad från den svenska avtalsrörelsen, förhandlar tyskarna regionalt. Landet är indelat i ett 20-tal avtalsregioner. I och med att vissa regioner förhandlar tillsammans sker förhandlingar bara inom åtta lite större områden.

Jan-Åke Olsson berättar att förhandlingarna är tätt knutna till varandra, även om de i teorin är fristående. När en region kommit fram till ett avtal, brukar de andra regionerna följa efter och skriva liknande avtal.

– Det som kommit fram i förhandlingarna i en region en dag, blir i regel grunden för förhandlingarna i en annan region en annan dag, säger han.

På samma sätt fungerar de andra förbundens avtalsrörelser. I och med att verkstadsavtalet är först, brukar det avtalet vara styrande för hur andra tyska löneavtal blir.

En annan skillnad är att IG Metall organiserar både arbetare och tjänstemän. I vissa regioner försöker facket i samband med löneförhandlingarna införa gemensamma avtal för tjänstemän och arbetare.

Jan-Åke Olsson har märkt att IG Metall i år börjat uppmärksamma de problem det innebär att regioner är väldigt olika:

– Det går mycket bättre för södra Tyskland än för norra. Medan BMW i söder hade ett rekordår i fjol, var förra året en katastrof för Opel i norr. De regionala skillnaderna är nog ett tilltagande problem. IG Metall kallar det ”differentiering” och säger att det måste lösas. Sättet som de pratar om problemet är nytt i år.

Jan-Åke Olsson säger att det än så länge är alltför kontroversiellt att låta de regionala avtalen utvecklas åt skilda håll. Kanske händer det något nästa år.

Förhandlingarna handlar bara om lönerna. Förhandlingarna om allmänna villkor kommer senare.

Det gamla avtalet gick ut den sista februari. Nästa förhandlingsrunda, den fjärde, inleds 8 april i Baden-Württemberg och Thüringen och fortsätter i resten av Tyskland under veckan som följer.

IG Metalls andra stora avtal, stålavtalet, förhandlas senare.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?