Industriarbetarnas tidning

’JämO förenklar’

15 maj, 2002

Skrivet av AGNETA PERSSON

Facket bryr sig inte tillräckligt om jämställdhetsarbetet. Det sade JämO Claes Borgström i en radiointervju nyligen.

– Det är ett förenklat påhopp, säger Inger Öhrn Karlsson, ombudsman på Industrifacket.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har facket möjlighet att anmäla en arbetsgivare som inte följer jämställdhetslagen till den statliga jämställdhetsnämnden. Tidigare gick alla sådana ärenden genom Jämställdhetsombudsmannen, JämO. Nämnden kan gå till tingsrätten som i sin tur kan döma arbetsgivaren till upp till 200 000 kronor i böter för brott mot jämställdhetslagen. Ett lagbrott kan till exempel vara att inte upprätta en jämställdhetsplan.

Trots möjligheten för facken att själva gå till nämnden, har inte en enda anmälan gjorts. Facken är alldeles för passiva, anser Claes Borgström. En större aktivitet från fackligt håll vore att vänta, eftersom verkligheten är långt ifrån felfri.

– Jag blir upprörd över Claes Borgströms påhopp, säger Inger Öhrn Karlsson. Allt går inte att vitesförelägga, och att säga att uteblivna anmälningar skulle vara ett tecken på dåligt jämställdhetsarbete är oförskämt. Vi jobbar mer med jämställdhet än han tror.

Industrifacket har enligt Inger Öhrn Karlsson aldrig haft anledning att gå till jämställdhetsnämnden. Ärenden som kan hamna där har de alltid kunnat avgöra på egen hand, säger hon och pekar på förbundets arbete med arbetsgivarens skyldighet att underlätta för den anställde att kombinera arbete med föräldraskap.

– Där har vi haft en del förhandlingar som vi löst på egen hand så de har aldrig behövt bli ett fall för nämnden. Våra medlemmar vill ha resultat, inte böter.

Är det inte viktigt att det finns en jämställdhetsplan?

– En jämställdhetsplan som är framtagen på rätt sätt kan vara ett bra hjälpmedel och ett dokument som förpliktigar. Men det är inte högprioriterat bland våra medlemmar och de blir inte så upprörda om det inte finns någon jämställdhetsplan. Ibland fungerar det bra utan, ibland fungerar det inte trots att det finns en plan.

Hur många av Industrifackets arbetsplatser har en jämställdhetsplan?

– Det är svårt att ge en siffra utan ordentligt underlag. Men jag skulle tro att ungefär var fjärde arbetsplats saknar en jämställdhetsplan.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?