Industriarbetarnas tidning

JämO spöar facket

24 maj, 2002

Skrivet av AGNETA PERSSON

Facket bryr sig inte tillräckligt om jämställdhetsarbetet. Det sade JämO Claes Borgström nyligen i en radiointervju.

– Det finns fog för kritik, men vi gör samtidigt mycket för jämställdheten, säger Margareta Pettersson, jämställdhetsansvarig på Metall.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har facket möjlighet att anmäla en arbetsgivare som inte följer jämställdhetslagen till den statliga jämställdhetsnämnden. Tidigare gick alla sådana ärenden genom Jämställdhetsombudsmannen, JämO. Nämnden kan gå till tingsrätten som i sin tur kan döma arbetsgivaren till upp till 200 000 kronor i böter för brott mot jämställdhetslagen. Ett lagbrott kan till exempel vara att inte upprätta en jämställdhetsplan.

Trots möjligheten för facken att själva gå till nämnden, har inte en enda anmälan gjorts. Facken är alldeles för passiva, anser Claes Borgström. En större aktivitet från fackligt håll vore att vänta eftersom verkligheten är långt ifrån felfri.

– Nämnden är inte det enda måttet på om facket bedriver ett bra jämställdhetsarbete eller inte, säger Margareta Pettersson.

Visst kan Metall bli bättre, säger hon, speciellt när det gäller kartläggning av sexuella trakasserier, arbetsmiljö, kompetensutveckling och rekrytering ur ett könsperspektiv. Dessa frågor ska prioriteras under nästa verksamhetsår, lovar hon, men framhåller samtidigt att Metall redan jobbar mycket med jämställdhetsfrågor.

– Vi har till exempel nyligen gett ut en handledning i hur man gör en bra jämställdhetsplan. Vi har också tagit fram en programvara som hjälper till att bygga lönesystem, utveckla arbetsorganisationer och göra jämställdhetsanalyser. Arbetsgivarna är så intresserade av det här programmet att de betalar oss för att komma och hålla kurser. Det är första gången det händer i historien!

Metall har också bra koll på löneskillnaderna ute på arbetsplatserna. 1998 gjorde förbundet en kartläggning av 600 metallföretag. 65 procent av metallarna visade sig jobba på arbetsplatser där en löneskillnadsanalys gjorts. I år gör Metall en ny kartläggning och resultatet väntas bli bättre.

– Metall lyfts ofta fram som ett gott exempel när det gäller jämställdhetsarbete, säger Margareta Pettersson. Men vi kan alltid bli bättre.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.