Industriarbetarnas tidning

Bonus åt uppsagd som hittar jobb

28 juni, 2002

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

En extra bonus åt anställda som hittar nytt jobb själva. Det är en del av åtgärdspaketet för uppsagda vid Gusab Stainless i Spångsholm.

Förhandlingarna är klara. Sandvik lägger ner trådtillverkningen vid Gusab Stainless i Spångsholm utanför Mjölby. 108 anställda förlorar sina jobb. Närmare 90 av dem är metallare.

– Vi tycker fortfarande att nedläggningsbeslutet är felaktigt. Men vi är ändå nöjda med det trygghetspaket vi förhandlat oss till. Sandvik tvingas ta sitt samhällsansvar, säger Jouko Gustafsson, metallklubbens ordförande.

Sista anställningsdag för alla fast anställda är den 31 augusti 2003. För att produktionen ska hållas igång får de anställda en bonus som gäller fram till i mars nästa år.

Utöver det ingår en rad åtgärder i uppsägningspaketet för de anställda. Bland annat utgår en extra bonus åt anställda som själva hittar nytt jobb eller utbildning. Erbjudandet gäller från oktober 2002 till mars 2003.

– Bonusen är så pass tilltagen att det är attraktivt att hitta nytt jobb själv. Vi har resonerat så att ju färre som är kvar i åtgärdsprogrammet, desto bättre kvalitet blir det på åtgärderna, säger Jouko Gustafsson.

De som inte hittar ny sysselsättning själva ska få hjälp från en grupp som startar sitt arbete i höst, med representanter från Mjölby kommun, facken, företaget och arbetsförmedlingen.

Bland andra åtgärder i paketet finns:Garantilön i nivå med bonusen från april till juni 2003.Avtalspension för alla som fyller 60 år nästa år.Extra stöd åt anställda som är mellan 50 och 59 år och en extra pensionsförsäkring åt anställda som fyller 58 eller 59 under nästa år.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.