Industriarbetarnas tidning

Metall godkänner fler tillfälliga jobb

19 juni, 2002

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Metall säger ja till Scanias krav på flexiblare anställningsformer. Upp till en femtedel av personalen i produktionen får anställas på visstid. Visstidsanställningarna kan i vissa fall få vara upp till två år.
Scania vill ha större möjligheter att möta konjunktursvängningarna med visstidsanställningar. Metall har efter omröstning bland medlemmarna på Scania gått med på att teckna ett avtal om anställningsformer med företaget.

Avtalet ger Scania rätt att tillfälligt anställa upp till tjugo procent av personalen i monteringen och upp till tio procent i bearbetningen. Visstidsanställningarna ska vara sex månader i taget och huvudregeln ska, enligt facket, vara att de övergår i fasta jobb efter ett år. Det finns dock undantag.

Anställda kan få gå på visstidsanställningar ända upp till två år om personalomsättningen är låg och konjunkturen är osäker. Det är ett avsteg från verkstadsavtalet som säger att visstidsanställningar får vara i högst tolv månader. Undantaget har godkänts av Metalls förbundsstyrelse.

Avtalet gäller för alla metallare på Scania i Sverige. Även för anställda på Scaniaägda Ferroform i Luleå. För anställda hos hyttillverkaren Scania Cabs i Oskarshamn börjar dock inte avtalet gälla förrän senare. Där finns i dag ett avtal som godkänner visstidsanställningar ända upp till fem år.

I avtalet ingår att Scania ska göra bemanningsplaner som Metalls grupporganisation på golvet ska ha insyn i varje månad. Det är en av de största vinsterna med avtalet, anser Kjell Wallin, Metalls klubbordförande på Scania i Södertälje.

– På det viset kan vi få en bemanning som tar hänsyn till hur många som är frånvarande, säger han.

Bland de andra punkter som ingår i avtalet finns:
Förlängd uppsägningstid. De som har en tillsvidareanställning får förlängd uppsägningstid med mellan två och sex månader.Avtalspension. 75 procent av lönen, samt utfyllnad av ålderspension erbjuds åt alla metallare som fyller 62 år och har arbetat i 30 år och alla som fyller 63 år och har arbetat i 25 år på företaget.Begränsad inhyrning. Scania får bara hyra in arbetskraft vid sjukdom eller föräldraledighet längre än 14 dagar och upp till åtta veckor.
Metall brukar strida för att tillsvidareanställningar ska vara grundregeln. Ändå har förbundsstyrelsen godkänt att Scania får visstidsanställa upp till två år. Metalls informationschef Anders Ferbe förklarar det så här:

– Resonemanget har varit att koncernfacket har framförhandlat det här och det är godkänt av medlemmarna. Som helhetslösning tror vi ändå att det blir bra.

Finns det inte en risk att trenden mot A- och B-lag på arbetsmarknaden förstärks?

– Det här ska inte ses som ett prejudikat att det är fritt fram för andra företag. Det finns risker för en sådan uppluckring, men vår uppfattning är att man klarar av det här inom Scania som är ett stort företag.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.