Industriarbetarnas tidning

Rubbad balans mellan fack och arbetsgivare

30 augusti, 2002

Skrivet av

EWC-verksamheten måste utvidgas och omfatta även länder utanför EU. Det anser Pappers kongress och ställde sig bakom rapporten Gränsöverskridande fackligt arbete.

Företagens internationalisering har lett till att balansen mellan fack och arbetsgivare rubbats. Detta ska rättas till genom att facken samarbetar ännu mer över gränserna.

– Vi vill lägga fast en linje för att rätta till balansen mellan fack och arbetsgivare på olika nivåer, anser Christer Larsson, ekonom på förbundet och sekreterare i gruppen bakom rapporten. Men vi pekar också på behovet av avtal för att garantera mänskliga-och fackliga rättigheter i den globala pappers-och massaindustrin.

Pappers skjuter speciellt in sig på de europeiska företagsråden (European Work Councils, EWC) som finns i en rad koncerner på förbundets område. Därför anses det första naturliga steget vara att inom ramen för ICEM, som är den högsta internationella fackliga organisationen Pappers tillhör, förhandla fram globala avtal som bland annat garanterar fackliga rättigheter.

Nästa steg är att involvera de fackliga organisationerna i inflytandefrågorna inom företagen och över gränserna.

Om det EWC-arbete som bedrivs i dag slås det fast att EWC inte ska förhandla om sånt som regleras i nationella kollektivavtal, men gärna få utvecklas till en brygga mellan förbunden i olika länder.

– Och vi måste komma dithän att koncernledningen känner att de måste diskutera frågorna med EWC eller deras arbetsutskott innan de slutliga besluten fattas, sade Christer Larsson i sitt anförande.

Sen måste arbetsutskotten inom EWC få lite större mandat och när den kommande revideringen av det EU-direktiv som finns kring EWC. står nu Pappers bakom kravet att antalet möten utökas till minst två per år och att konsultation ska ske i frågor som berör anställda i minst två länder.

Rapporten tar också upp EU och ser den fortsatta utvidgningen som positiv.

Det stora hotet om social dumpning kommer från fri rörlighet av tjänster, till exempel hantverkare med F-skattesedel och illegal invandring – inte av fri rörlighet för arbetskraften.

Gruppen bakom rapporten har även bestått av Matts Jutterström, Iggesund, Per Andersson, Obbola, och Roger Karlsson i Skoghall.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.