Industriarbetarnas tidning

GSS tar över Printcoms produktion

23 december, 2002

Skrivet av MALIN BEECK

Printcom blir kvar i Åtvidaberg och Malmö. Den konkursdrabbade verksamheten tas över av företaget GSS, Glückman, Silwer och Skog.

– Det känns positivt, säger Johan Jern, fackklubbens ordförande. Många anställda har varit oroliga för sina jobb.

GSS kommer att driva Åtvidabergs tillverkning vidare tillsammans med ett antal nyckelpersoner från gamla Printcom, framför allt före detta chefer.

– Vi är glada att just GSS är beredda att gå in och ta över verksamheten, säger Rolf Palm, ny vd för Printcom i Åtvidaberg och tidigare personalchef. Vid konkursbudgivningen framgick att en del andra intressenter ville flytta tillverkningen från Åtvidaberg.

För Johan Jern, ordförande i grafiska fackklubben på Printcom, kommer GSS övertagande som en positiv nyhet.

– Jag visste inte att förhandlingarna var klara, men det känns bra att GSS tagit över. Framför allt eftersom vi får ha våra jobb kvar.

Även i Malmö kommer Printcoms personal behålla sina jobb, men de anställda införlivas i GSS dotterbolag Etiketto.

I Åtvidaberg behåller företaget namnet Printcom och verksamheten kommer inte att förändras nämnvärt. Inte heller ekonomin utgör något orosmoment enligt Rolf Palm.

– Verksamheten i Åtvidaberg har gått med vinst länge. Nu kopplas vi loss från andra delar av Printcom Sverige, vilket vi kommer att vinna på.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.