Industriarbetarnas tidning

Välkommen sjukredovisning

30 januari, 2003

Skrivet av ÅKE LIF

Den nya lagen om obligatorisk redovisning av sjukfrånvaron i företag välkomnas i fackliga kretsar.

Gunilla Rosendahl, försäkringshandläggare på Industrifacket, tror att lagen på sikt kan leda fram till konkreta åtgärder mot den höga sjukfrånvaron.

– Det får inte bara rulla på som det gör nu. Den höga sjukfrånvaron är inte den enskildes fel, arbetsgivarna måste ta sitt ansvar.

Från den 1 juli i år måste privata, statliga och kommunala arbetsgivare med minst tio anställda redovisa statistik på sjukfrånvaron i årsredovisningen. Det innebär att siffrorna blir tillgängliga för de anställda, myndigheter och andra.

Statistiken ska visa den totala sjukfrånvaron samt vara uppdelad på kvinnor och män och tre åldersgrupper, 29 år och yngre, 30-49 år, 50 år och äldre.

Sjukfrånvaro som varat 60 dagar eller längre ska också redovisas. Uppgifterna ska inte kunna kopplas till den enskilda individen.

– Det är en bra början, säger Gunilla Rosendahl på Industrifacket. Sjukfrånvaron kostar, för samhället och den enskilde och för arbetsgivare med hög personalomsättning och vikarier.

Risken finns att det tar lång tid innan det finns ett tillräckligt jämförelsematerial som grund för åtgärder.

– Ja, så är det, säger Gunilla Rosendahl, men jag tror ändå att lagen är ett bra instrument som kanske behöver förfinas.

Ulf Holmeby, ordförande i metallklubben på Lear Corporation i Trollhättan, är mer försiktig i sin kommentar.

– Framtiden får utvisa om lagen får någon effekt. Men visst kan den vara ett hjälpmedel i strävan att få ner sjukfrånvaron.

Lear Corporation har haft problem med extremt hög sjukfrånvaro, en tid omkring 25 procent.

– Nu är det mer normalt, en fem–sex procent, säger Ulf Holmeby. Men det beror inte på att några särskilda åtgärder vidtagits utan har andra orsaker.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.