Industriarbetarnas tidning

Volvo tog ut orimlig övertid

12 februari, 2003

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Anställda på Volvo i Umeå har jobbat så mycket övertid att de knappt hinner sova. Facket hävdar att Volvo medvetet bryter mot reglerna. Företaget svarar att det var en olyckshändelse och lovar att ändra sina rutiner.

Vid flera tillfällen har anställda på Volvo lastvagnar i Umeå jobbat över mer än vad verkstadsavtalet tillåter. För ett par år sedan hölls en central förhandling om övertidsbrott på företaget. Den slutade med att alla chefer skulle utbilda sig om vilka regler som gäller.

Utbildningen hindrade inte att det blev flera fall av övertidsbrott även i somras. Företaget och facket har nu mötts i nya centrala förhandlingar.

Ett av de mest extrema exemplen gäller en anställd som jobbade över mer eller mindre konstant under en fyraveckorsperiod. Under den mest intensiva perioden arbetade han först omkring 60 timmar mellan måndag och fredag. Sedan arbetade 28 timmar under helgen. För att sedan återigen arbeta 60 timmar i veckan efter.

Flera arbetsdagar var väldigt långa. Under den intensiva perioden arbetade mannen 17 timmar på söndagen och nästan 19 timmar på måndagen efter.

– Ingen hinner sova ut på så kort tid. Det här är en hälsofara, både för dem som jobbar så här mycket och för deras arbetskamrater, säger William Frank, klubbordförande för Metall på Volvo i Umeå.

Enligt facket har företaget medvetet brutit mot reglerna. I ett e-postmeddelande förklarar en av cheferna övertiden med att företaget tog en billig offert, där det fanns risk för förseningar.

– Det tyder på att de räknar med det här, säger Willam Frank.

Thor Persson, informationschef på Volvo Lastvagnar i Umeå, vill inte kommentera meddelandet. Men han håller inte med om att företaget medvetet utnyttjar övertid:

– Den här övertiden skedde under semestern när ingen av de närmaste cheferna var på plats. Det var en pressad situation där vi var tvungna att bli klara för att inte riskera att anläggningarna i Gent och Torslanda skulle få stänga.

– Det är ingen ursäkt, men det är förklaringen. Generellt har vi drastiskt minskat vårt övertidsuttag sedan alla våra chefer utbildats i de regler som gäller.

Händelsen i somras gör att företaget nu ska ändra sina rutiner:

– Vi ska givetvis hålla oss till de regler som finns. I fortsättningen kommer vi att ha produktionsledare på plats även under sommaruppehållet, säger Thor Persson.

Vid de centrala förhandlingar som nyligen hållits om övertidsbrottet har företaget och facket inte kunnat enas. Det skadestånd företaget erbjöd var så lågt att facket inte ansåg det värt att gå med på det. I stället vill Metall göra arbetstiden till en arbetsmiljöfråga.

– Vi ska ta kontakt med yrkesinspektionen, så att de får ta en titt på hur det går till här, säger William Frank.

Stina Nilsen, ombudsman på Metall i Stockholm, höll i de centrala förhandlingarna. Hon anser också att Volvos övertider är ett allvarligt hot mot säkerheten.

– Reglerna om övertid är till för att skydda de anställda. Det här är en arbetsmiljöfråga. Och det finns många företag som inte sköter de här frågorna, säger hon.

De centrala förhandlingarna gällde att Volvo i sju fall brutit mot verkstadsavtalets regler om att högst 48 timmars övertid får tas ut under fyra veckor. Företaget har också brutit mot reglerna om att ingen får jobba mer än 200 timmar övertid på ett år. Dessutom har företaget brutit mot reglerna om veckovila, som säger att arbetare ska ha minst 36 timmar sammanhängande ledighet under en sjudagarsperiod.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?