Industriarbetarnas tidning

Ännu inget ackord på Volvo i Umeå

5 mars, 2003

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

I dag (5 mars) skulle löneystemet på Volvo i Umeå ha gått ut. Men de anställda slipper att jobba på ackord. I sista stund tog företaget och facket ett steg närmare varandra i förhandlingarna om ett nytt lönesystem.

I onsdags i förra veckan enades företaget och facket på Volvo Lastvagnar i Umeå om riktlinjer för vad ett nytt lönesystem ska innehålla. Det betyder att det gamla lönesystemet gäller tills man kommit överens om ett nytt, eller tills någon av parterna säger upp avtalet.

Om parterna inte hade närmat sig varandra i sista stund hade Volvo, enligt verkstadsavtalet, kunnat tvinga på sina anställda ett rent ackord.

Det har varit en lång strid med många förhandlingar sedan företaget i september förra året ensidigt sade upp avtalen om lönesystem och arbetsorganisation.

Facket varnade då för att uppsägningen öppnade möjligheten för företaget att gå ifrån grupporganisationen och införa mer löpande band-arbete.

Något avtal om arbetsorganisation har dock facket inte lyckats få med företaget på nu heller.

– Nej, vi kan inte vika företaget på den punkten. Men vi får lita på dom. Företaget säger att de vill utveckla arbetet för metallarna och då får vi tro på det, säger William Frank, metallklubbens ordförande.

Han är nöjd med att företaget till sist drog tillbaka ett förslag som innebar att arbetsledarna skulle bestämma vilka som skulle kunna klättra till vissa specialfunktioner.

William Frank är särskilt glad åt det stora engagemang som funnits bland de anställda. Omkring 1200 anställda dök upp på ett fackligt informationsmöte som hölls strax innan facket och företaget enades om de nya riktlinjerna. Medlemmarna röstade tydligt för att facket skulle fortsätta förhandlingarna.

– Som klubbordförande blir man lite rörd i bröstet av att så många dyker upp på ett möte och visar vad de tycker.

I de riktlinjer för ett lönesystem som facket och företaget enats om sägs att lönen ska byggas på objektiva kriterier, och att utveckling i arbetet ska ge utveckling i lön. Det sägs också att ”verksamhetens behov” ska styra hur många som utvecklas.

– Men det är inget nytt, det har ju alltid varit verksamheten som styrt, säger William Frank.

Thor Persson, informationschef på Volvo lastvagnar i Umeå, konstaterar att förutsättningarna är bättre än i höstas för att facket och företaget ska komma överens.

– De är bättre eftersom vi nu är överens om riktlinjerna. Men vi vill inte föregripa diskussionerna. Nu börjar arbetet, säger han.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?