Industriarbetarnas tidning

Stressad arbetare kostar 20 000

13 maj, 2003

Skrivet av ÅKE LIF

Stress på arbetsplatsen är ett helsike för den enskilde och kostsamt för samhället.
Men det är dyrt för företaget också. Mycket dyrt.

I debatten om de höga sjukskrivningstalen sätts fokus alltför mycket på själva sjukkostnaderna, menar Bengt Arnetz, professor i socialmedicin och chef för Centrum för miljörelaterad ohälsa och stress, Ceos, i Uppsala.

– När sjukskrivningarna kommer har företaget redan förlorat massor av pengar i form av minskad produktivitet, effektivitet och förändringsbenägenhet, säger Arnetz.

Och förlusterna går att mäta i pengar, visar studier som gjorts vid Ceos och på andra håll.

– I en undersökning på en svensk storbank har man funnit att ohälsan kostat 450 miljoner på ett år, och det är tydliga, mätbara kostnader. Överfört på till exempel ett verkstadsföretag kan man räkna med att stressen kostar
20 000 kronor per medarbetare och år.

Det finns alltså stora pengar att tjäna för företagen genom att förebygga stressen. Bengt Arnetz menar att orsakerna till att ett företag inte mår bra ska sökas i toppen, ”lyft stressen till managementnivå”.

– God hälsa är en ledningsfråga, en strategisk fråga. Hälsoläget är en markering av hur företaget har skötts. Och man ska veta att det är jättestora skillnader mellan sjuka och friska företag.

– Allt är naturligtvis inte arbetsgivarens fel, säger Arnetz. Men arbetsgivaren har stora möjligheter att förbättra situationen och har dessutom ett ekonomiskt incitament.

På ett bra företag kan man ha, låt säga, fem procent av de anställda sjukskrivna. Deras problem undersöks och diskuteras. Men Bengt Arnetz’ poäng är att man borde titta mer på de återstående 95 procenten, de som fortfarande jobbar, eftersom det är där man kan mäta hur företaget mår och därigenom förebygga ytterligare ohälsa.

Facket kan spela en viktig roll i detta arbete. Bengt Arnetz föreslår några strategiska punkter att trycka på gentemot företaget:Kräv en bra diagnos, att företaget undersöks på ett vetenskapligt sätt.Sätt fokus på de viktigaste faktorerna på just den här arbetsplatsen, så att man kan göra rätt förändringar.Koppla till ekonomin. ”Hantera inte organisationen så att vi förlorar pengar.” Hög upplevd effektivitet = hög effektivitet i verkligheten = låg sjukskrivning.
Vid en mätning på ett bilföretag fann man en sönderstressad enhet, reservdelsavdelningen. Mycket riktigt visade det sig att den avdelningen inte kunde nå upp till produktionsmålen.

I en annan, ännu inte publicerad studie, som gjorts i Stockholm i samarbete med försäkringskassan, har man kommit fram till anmärkningsvärda resultat när det gäller rehabilitering av långtidssjukskrivna.

I dag börjar vanligen rehabiliteringsarbetet först när den sjukskrivne är medicinskt färdigutredd. Om man i stället sätter igång rehabilitering med sikte på återgång till arbetet tidigare, parallellt med den medicinska utredningen, kan sjukskrivningen så mycket som halveras, visar studien.

Bilden av hur företag och organisationer hanterar ohälsofrågan är dock inte helt mörk. Något har hänt från 2002, anser Bengt Arnetz.

– Stressen är på väg ner i organisationer som tagit tag i problemet. Jag tror att ohälsotalet är på väg att minska.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.