Industriarbetarnas tidning

Arbetsgivarna struntar i lagen

29 augusti, 2003

Skrivet av MINNA MÄKI

Lagens regler om rehabilitering fungerar inte. Inte ens hälften av dem som har rätt till rehabilitering utreds, enligt en ny undersökning.

Lagen är från 1991 och skärptes i somras. Men fortfarande går försumliga arbetsgivare fria.

Arbetsgivaren ska enligt lag utreda hur en skadad anställd kan rehabiliteras och komma tillbaka till sitt arbete. Detta ska ske efter fyra veckors sjukskrivning.

Arbetsmiljöverkets och Statistiska centralbyråns undersökning ”Arbetsorsakade besvär 2003” visar att drygt hälften av de sjukskrivna förra året blev utan den utredning de har rätt till.

Tony Pettersson-Sjölund är Metalls ombudsman för socialpolitik och försäkringar. Han är inte förvånad över att antalet utredningar inte ökar och är klar över lagens största problem. Försäkringskassorna, som ansvarar för de insatser som görs för långtidssjukskrivna, har ingen makt att göra något om ett företag inte uppfyller sin plikt.

– En lag som är upp till arbetsgivarens goda vilja är svår att upprätthålla, säger han. De flesta har inte den goda viljan.

Lagen skärptes den 1 juli. Nu måste arbetsgivaren alltid lämna in en utredning när en anställd varit sjukskriven minst fyra veckor eller vid korta men upprepade tillfällen. Tidigare behövde arbetsgivaren inte göra det om det var helt självklart att det var onödigt, som till exempel då en anställd brutit benet.

Tony Pettersson-Sjölund tycker att det är bättre att det kommer in för många utredningar än inga alls. Men om de nya formuleringarna hjälper återstår att se, säger han.

– Jag är lite pessimistisk. Försäkringskassorna kommer att bli en flaskhals, de har inte tillräckliga resurser att klara av alla utredningar.

Från den 1 juli måste Försäkringskassan dessutom kalla till ett avstämningsmöte mellan den sjuke, arbetsgivare, läkare och facket om den sjuke så vill. Pettersson-Sjölund är nöjd över att facket ska vara en självklar del i mötena men påpekar:

– Det gäller att vi verkligen blir kallade till mötena också. Vi får se när de första fallen kommer hur väl förändringarna fungerar, men jag är lite pessimistisk.

Bodil Ljunghall är avdelningsdirektör på Riksförsäkringsverket. Hon oroar sig inte för att förändringarna i lagen leder till att arbetsbördan på försäkringskassorna ökar eller att högarna med utredningar växer.

Däremot tror hon att mötena kommer att avlasta försäkringskassorna.

– Jag tror att dessa möten kommer att underlätta oerhört. Vi får in allt det underlag vi behöver för en bedömning snabbare och hela processen blir effektivare, säger Bodil Ljunghall.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?